Rizoto lesných vôní
Krémové rizoto z niekoľkých druhov húb, arborio ryže, previazané parmezánom a oživené iskrou z tymianu......
Marcipánové trubičky
Tento receptík poznám len rok, ale má veľký úspech a tak sa chcem s Vami podeliť....
Mrkvičková torta
V Holandsku je zvykom, ze velkonocny zajko nosi cokoladove vajicka. A kedze zajko ma rad...
Mrkvový koláč
Ďalšia anglická klasika akurát som to trochu zdiétnila pretože som to chcela mať ako raňajky a...
Hríbovo-bryndzová polievka
Dve hrste hríbov udusíme na cibulke a oleji pol hodinu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, drvenú...
Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...
Mini haruľky s mäsovou plnkou
Obľúbená zemiaková haruľa sa robí v každej rodine inak a ešte aj v každej oblasti sú spôsoby...
Plnený moriak inak, ružičkový kel, pyré s pretlakom, brusnicová omáčka
Na 1. vianocny sviatok sme mali na veceru plneneho moriaka. Nie toho klasickeho, ale bol...
Janovská focaccia (focaccia genovese)
Lahodný chlieb focaccia sa na území Talianska pečie stáročia. Klasická janovská focaccia je hrubá najviac dva...
Nutellové cookies s arašidmi a praclíkmi
Kto by nemiloval Nutellu? Cookies plnené touto čokoládovo-orieškovou nátierkou budú jedny z najlepších, aké ste kedy...
Kuracina na slivkách
Dnešný obed som pripravila z kuracích stehien, ktoré som spojila so slivkami. Recept pochádza z...
Makový jablčník
Pre niekoho koláčik, pre niekoho zákusok, v každom prípade rýchly, jednoduchý a dobrý :-)
Hrubozrnná paštéta
Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.
Baranie fašírky s kuriatkovou omáčkou
Mäso zomelieme, pridáme navlhčené a vyžmýkané žemle, soľ, čierne korenie a dobre zamiešame...
Škvarkové pagáče
Jedným z mojích prvých receptov tu na Vareche boli " Akožeškvarkové pagáče". Včera som robila ich...
Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....
Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.
Šľahačkové minitortičky
Cesto: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej, spolu dobre zamiešame, pridáme múku...
Pečené brambory se zelným salátem na řecký způsob
I takhle se dají upéct brambory, které jsem si zamilovala jako přílohu k zelnému salátu z...
Stredomorské plnené baby kuriatko
Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...
Koláče Ani medu
koláčiky takto pomenoval bratranec, keďže mu na návšteve u nás veľmi chutili (ako aj ostatným pohosteným...
Kapustnica s vpúšťanými vajíčkami
Už sa dosť dlhú dobu chystám navariť túto kapustnicu. Recept mám od môjho priateľa, ktorý mi...
Bábovka s Nutellou
Babovka z kysnuteho cesta naplnena nutellou tak, aby pri peceni nevytiekla.
Pirohy plnené mäsom
Z múky, vajca, soli a trocha vody pripravíme rezancové cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na...
Paradajkovo-mozzarellové cestoviny
Moja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné...
Ovocné želé s červeným vínom
Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým...
Kapustnica s bravčovinou
Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a...