Lahodná škoricovo - kokosová tortička fotorecept
Foto: ailuj82
Výborná piškóta a plnka ešte lepšia :-). Skvelá kombinácia chutí.....
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
50 ml silná |
|
100 g mäkké |
|
40 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
200 g |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
100 ml |
|
PLNKA: | |
400 ml |
|
2-3 PL |
|
4-6 PL |
|
250 g |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na kúsky rozlámanú čokoládu pridáme ho horúcej kávy a necháme roztopiť, dobre premiešame aby bola hladká.
-
2
Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny, pridáme vajíčka a celé prešľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a vmiešame k maslovej hmote. Pridáme tekutú čokoládu, škoricu a mlieko. Vzniknuté cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypenej tortovej formy a vložíme do vyhriatej rúry.
-
3
Pečieme asi 30 min. Piškótu necháme vychladnúť a vodorovne rozrežeme.
-
4
Z kokosového mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding /zlatý klas pridáme podľa hustoty kokosového mlieka/. Môžme použiť aj kokosový puding uvarený v 350 ml mlieka. Do mierne vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh, vanilkovú esenciu a cukor podľa chuti.
-
5
Piškótu potrieme višňovým džemom a polovicou kokosovej plnky. Prikryjeme druhou piškótou, vrch potrieme zvyšnou plnkou a dáme stuhnúť. Vyšľaháme šľahačku /práškovú alebo *smotanovú*/ a potrieme ňou vrch torty. Ozdobíme kakaom a kandizovanými višňami.
Diskusia k receptu