
Šošovicový prívarok
Šošovicu preberieme, dáme do misky a necháme namočenú asi 2 hodiny. Potom ju dáme do hrnca aj s vodou,...

Zapekaný karfiol s cestovinami
S mamou milujeme zeleninové, cestovinové a zeleninovo-cestovinové jedlá, preto si ich varíme vždy, keď...

Moje vegetariánske lasagne
U mňa doma mimoriadne obľúbené jedlo. Urobím ho vždy veľa, takže nám od víkendu vydrží...

Kráľovská cesnačka
Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou,...

Výborné piškótové cesto
Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie,...

Grilovaný steak z tuniaka
Toho roku som sa rozhodol pre tuniaka na Vianočný stôl, a po skúmaní a dumaní prikonil...

Spišské pirohy – lekvárové s makom
V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme.

Nepečená jablková torta
Recept mám od mojej starkej. Túto tortu robievala skoro na každý sviatok a vždy sme sa...

Cestoviny so syrovou omáčkou
V našej rodine všetci milujeme cestoviny a práve tento patrí medzi naše najobľúbenejšie. Je veľmi variabilný....

Baklažán zapečený s mozzarellou a paradajkami
Inšpirovaný receptom od šéfkuchára jednej bratislavskej reštaurácie (bol som to u neho ochutnať, celkom fajn, ...

Pečené bravčové koleno na čiernom pive
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Hummus
Na Blízkom východe som nikdy nebola, ale som rada, že vymysleli hummus. Jeden z...

Kôprová omáčka s vajcami
Najprv si pripravíme maslovú zápražku: do rozpusteného masla nasypeme hladkú múku, chvíľu restujeme na slabom plameni a za stáleho miešania zalejeme horúcou...

Cestoviny s brokolicou a šampiňónmi
Cestoviny uvaríme v osolenej vode s PL oleja. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, pokrájame a sparíme nad slanou vodou...

Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...

Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené...

Bulgurové rizoto s tofu syrom
Tento recept možno nie je priveľmi vábny na pohľad, ale oriešková chuť bulguru vás isto dostane......

Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.

Bezlepkové linecké pečivo
Toto pečivo je jemnejšie ako bežné linecké a mojim blízkym aj viac chutí.

Pravý bulharský šopský šalát
Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.

Hliva ustricová ako minútka
Väčšie plodnice húb bez nožičiek vopred podusíme vo vlastnej šťave a necháme vychladnúť, veľmi mladé môžeme pripraviť hneď.

Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masti. Pridáme papriku, urestujeme a pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky.

Zemiakové placky so syrom
Očistené surové zemiaky umyjeme a na jemno postrúhame spolu s cibuľou. Pridáme mlieko, preosiatu ...

Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...

Sójové mäso
vlastný recept. Často ho varím lebo mám velmi rada sóju namiesto mäsa. Varievam aj príbuzným ked...

Zapečené hríbiky
Očistené klobúčiky hríbikov osolíme, okoreníme a na rozpustenom masle dusíme asi 10 minút.

Syrové krokety
Ementálsky syr postrúhame, pridáme mlieko, rozšľahané vajce, mleté čierne korenie a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.

Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi
V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky alebo na plátky pokrájané zemiaky a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pražíme na...

Bezlepková čerešňová bublanina
Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme zmäknutý tuk a postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva....

Špenátové halušky
Z múky, vajec a rozmrazeného špenátu vypracujeme polotuhé cesto. Pridáme cesnak, soľ a vodu podľa potreby tak,...

Polievka, do ktorej sa zbláznil mimozemšťan
Pamätáte sa na francúzsku komédiu z roku 1981, keď Ufón Jacques Villeret sa tak zamiloval do...