Pizza mäkkučké cesto

gablerovaj - fotkagablerovaj, 1. apríla 2011

asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne stačí :)

70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
polovica balíčka/kocky
4,5  PL
pol KL
pol KL
175 ml vlažná
 alebo pretlak
  alebo saláma
 nastrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Talianska kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ahojcek,do cesta nemusis davat cukor,ale dobre osolit...vsetko dam naraz do misky a rucne to poriadne vymiesim...tak ma naucili taliani zo sicilie..xi..paradajkovu stavu si uvar sama,je to jednoduche:v obchode dostanes nalozene paradajky vo vlastnej stave a hustu paradajkovu stavu,opraz na oleji cibulku,cervenu papriku,chvilku povar a nakoniec pridaj oregano a basilikum...a odstav nech sa ochladi...(kecup taliani nepouzivaju)..vyskusaj iba z mozarellou a z cerstvymi sapionmi a nedavaj vela stavy,aby sa nezrazila...