Pizza mäkkučké cesto

gablerovaj - fotkagablerovaj, 1. apríla 2011

asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne stačí :)

70 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
polovica balíčka/kocky
4,5  PL
pol KL
pol KL
175 ml vlažná
 alebo pretlak
  alebo saláma
 nastrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.

Diskusia k receptu

171 komentárov k receptu
Presne podľa tohoto receptu robím pizzu aj ja, recept mám z knižky Basic cooking. Môžem odporúčať, skutočne vydarené pizzové cesto.
Robím tak isto, výborný recept, ja ho mam z Dobrého jedla,dala som na velké plechy tiež natenučko a bolo toho vela, asi 4 plechy, aj Vám to tak vyslo?
Ahojcek,do cesta nemusis davat cukor,ale dobre osolit...vsetko dam naraz do misky a rucne to poriadne vymiesim...tak ma naucili taliani zo sicilie..xi..paradajkovu stavu si uvar sama,je to jednoduche:v obchode dostanes nalozene paradajky vo vlastnej stave a hustu paradajkovu stavu,opraz na oleji cibulku,cervenu papriku,chvilku povar a nakoniec pridaj oregano a basilikum...a odstav nech sa ochladi...(kecup taliani nepouzivaju)..vyskusaj iba z mozarellou a z cerstvymi sapionmi a nedavaj vela stavy,aby sa nezrazila...
daako tomu nerozumiem , je to pizza alebo slany kolac ( ja nekomentujem chut len meno ).
PS: Problem v tvrdosti je ze v beznom klasickom sporaku -trube sa neda dosiahnut spravna teplota na vyrobu pizze.
gablerovaj...ked mas rada rybu,tak rozmrv tuniaka z konzervy a posyp to na tenucko nakrajanou cibulou ...ja si dam aj sunku,ale pre moje zeny..xi..musim pridat aj morske priserky,ale ja na to nie som..
ked chces pouzit cesnak,tak ho pokrajaj a posekaj na drobne kusky a posyp nim pizzu....
este k cestu...ked sme piekli pizzu,trak moji taliancky kamosi nervovali...jan urob jeden plech tenucku a cesto vysusene jak keks....druhy normalnu...treti plech sme robili hrubsie cesto,po upeceni takych 1,5 cm....tu sme mali aj na druhy den na ranajky...xi..
je to fajn, ale mne jeden Talian povedal,aby som miesto oleja pridala br.masť, neviem prečo ale robím to tak, on má v taliansku pizeriu, tak mu verím.
Včera som ju robila podľa teba a bola vynikajúca.Cesto som potrela paradajkovou omačkou s bazalkou .kúpila som ju v Lidli ,je to talianska omačka SUGO DI POMODORO a na ňu som dala šunku,kukuricu,klobasku a syr .Pizza bola jedna báseň,vnučata povedali,že je lepšia ako z pizerie.Cesto bolo mäkkučké.
Já vyzkouším tento recept z bezlepkové mouky, snad se to také podaří.
A navíc můj syn i dcera mají alergii na mléko, tak s tím olejem to bude
Pizza pro všechny.
gablerovaj, kdo to nezažije, neuvěří. Nejvíc mi vadí, že nemohu používat na pečení máslo ani Heru. Mám problém udělat posýpku na koláče
z bezlaktózových tuků.
vyzerá to úžasne...my doma robievame, ale nikdy to zatiaľ nevyzeralo tak dobre....všetci najviac milujeme presne takúto kukuricovú pizzu, takže určite vyskúšam....viem, že ide veľká noc a že sa teraz doma pečie niečo iné, ale nevadí.....už sa mi zbiehajú slinky.....super receptík, ukladám do KK
Ja osobne tiež sa prikláňam k bravčovej masti...síce vám mladším ročníkom sa to nezdá , ale my sme niekedy robili iba na masti a boli sme viac zdraví ako teraz....ale pizza vyzerá vynikajúco a chutne...určite ju vyskúšam...:-)))
Mám 12 rokov chcem urobit mamke Radost, Tak som jej urobila tuto pizzu ;) a povedala .. že od koho mam ten recept .. :D Som povedala z internetu .. :D A ona hned mi ho napíš .. :D Tak som to musela pisat .. Ale Ináč Skoro každy deň si robim pizzu ;) Ani v Sabnove nemaju lepšiu ;)
Včera som toto cesto vyskúšala, a som s ním naozaj nadmieru spokojná. Predtým, vždy keď som chcela robiť pizzu doma a hľadala som recepty na ,,najlepšie cesto na pizzu" tak som našla hádam aj 20 receptov, tak to vždy skončilo kupovaným cestom z obchodu. Včera si však domáci vyžiadali domáce cesto, tak som si musela jednoducho vybrať. A s voľbou som veľmi spokojná :) Namiesto oliv. oleja som však dala obyčajný, nakoľko OO nekupujeme. A nestalo sa tomu nič. Cesto mi krásne nakyslo minimálne na 3-násobnú veľkosť, na 1 plech mi dávka to stačila tak akurát :) Cesto nebolo ani hrubé, ani moc tenké. Presne ako na obrázku! :) Spokojná som veľmi, už iný recept na pizzu ani nechcem vidieť :) Ďakujem ešte raz.
vdaka za tip, zajtra recept vyskusam. superime s bratom,kto urobi lepsiu podomacky urobenu pizzu :-) doteraz robil on najlepsie, dufam,ze ho zajtra tromfnem :-) verim,ze bude tak chutit,ako je na obrazku..
akurat som ju dopapala, super, vdaka za recept, vsetky co som doteraz skusala skoncili v kosi....este raz vdaka za super recept!!!
To tvoje cesto je nepouzitelne!!! Je ako sracka!!! Moc je to vodove!!! Vyzera to tak,ze este hladaj dalsie 2 roky!!! Super ze lusersky recept. 1nasraty kuchar!!!
Hľadám recept na dobrú pizzu, čítam tu komentáre, ku viacej pizzám, ale pri tvojej sú najviac spokojný, tak ju idem dnes spraviť.Moje deti sa rozhodli, že nechcú žiadne mäso v nedeľu, že chcú pizzu.Len presne tiež som sa bála toho, lebo viackrát, som skúšala , cesto tvrdé a tvoj recept sa mi moc pozdáva, keď spravím, prídem potvrdiť aká bola. :-)
Toto cesto je úplne geniálne, nič tak dobrého som už dávno nejedla ani v pizzérií, mäkulinké, skvelé, šťavnaté!! Ďakujem,Ďakujem,Ďakujem,Ďakujem!!
gablerovaj: Ahoj, idem vyskúšať tvoje cesto, lebo najsť dobrý recept je umenie, dakujem za receptík, napíšem aká bola:)))
@Gablerovaj akurat som dopiekla, makkucke vyborne, ale mam pocit ze troaku velmi citit drozdie. Je to tak ci len ja som neschopna? :D Mas niaku radu, v chladnicke mam dalsiu davku cesta na vecer pre priatela :-) Dakujem
skvelé cesto :) robil som ju po druhýkrát a vyšla perfektne :) doma nechceli veriť, že je pečená handmade :) už len na okrajoch musím popracovať aby neboli tvrdé :) ďakujem :)
Druhá dávka už bola perfektná! Asi len potrebovalo odstáť. Celá rodina, priateľ všetci sme si pochvaľovali...pizza ako z pizzerie :-)
Dostala som chuť na pizzu, a kedže vo voľnom čase rada skúšam nové veci, napadlo ma, že si ju urobím sama, prvýkrat .Moja premiéra, pizza sa podarila, vynikajúco... 3 plechy sa stratili, ešte som jednu nedopiekla a druha už bola fuč. Toto cesto bolo fantastické, chválim. Mňamky :)
musím pochváliť. Dlho som skúšala všelijaké cestá na pizzu. Buď boli hrubé alebo tenké alebo veľmi suché a toto je také podľa našej chute. Ďakujem pekne za recept :)
Ahoj, aj ja robim už dlho podľa tvojho receptu pizzu, samozrejme z dvoch dávok a odkedy som na rcp natrafila, iné nehľadm. Patrí ti aj moja vďaka. No robím ju z vysokolepkovej pizza múky(dostať ju v te*cu ) a včera som na rcp600g múky vyskúšala dať len polku drozdia a bola este lepšia, ako predtým. Skús aj ty sporiť s drozdim, či ti nebude viac chutiť :-)
Ja som sa vcera pustil do prípravy tohoto cesta, ale po dvoch pokusoch spravit kvasok ale z vody sa mi to naozaj nepodarilo , neni to niaky omyl , cital som ze kvasok sa robi z mlieka , tak som dnes kupil tretier drozdie a kvasok : mlieko cukor drozdie ide famozne hore.
@mangoli
abdul má pravdu musí to fungovať aj z vlažnou vodou.
najnovšie aplikujem sušené droždie kvások nerobím.:-)
Ale samozrejme musím pochváliť aj Pizzu ktorá sa ti
vidarila skvelo.Na pizzu recept ešte nemám tak si tvoj
recept @gablerovaj uložím.Vďaka.
Moja, velmi Ti dakujem za tento recept. JA som mala tiež taky isty problem, ze som nevedela najst dobrry recept na pizzu. Vcera som to skusala konecne to bolo take ake to aj malo byt. Kazdemu to velmi chutilo. Thx este raz :D :*
Veľmi sa mi toto cesto pozdávalo a dnes som ho aj vyskúšala a ozaj bolo výýýýýborné som rada, že som natrafila na tento recept od teraz žiadny iný hľadať ani nebudem vééééééľká spokojnosť len nechápem tu reakciu jurija veď aj 12 ročné dieťa ho zvládlo bez problémov a ak sa iba jemu jedinému nevydarilo tak asi chyba bude na jeho strane a nie v recepte. Vďaka gablerovaj za tento receptík.
Prave som dopiekol. Po pochvale od manzelky a deti som volal svojej mamine ze aky mam dobry recept na pizza cesto. Predbehla ma s tym ze ona ma uz jeden recept z varechy a na ten si neda dopustit. Ked sme zistili ze mame ten isty, tak hned dostala chut a bezala kupit kvasnice ;-)
Včera som vyskúšala toto cesto, akurát múku som obmenila za celozrnnú špaldovu a pizza bola fantastickáááá, už iné cesto nechcem ani vidieť, jednoduché, rýchle a úžasné...tie moje cestá doteraz čo som robievala mi vždy po vybratí z rúry stvrdli na kameň a deti ma počastovali že "mami toto sa nedá jesť vylámeme si zuby :) "...no teraz ani nemukli a jedli čo im ústa stačili...DAKUJEMMM
@gablerovaj : Ahojky, pouzila som Tvoj recept uz stokrat a velmi pekne dakujem. Sice som si ho casom trosicku upravila znizenim davky vody a zvysok uz len tak od oka ;), kedze mam rada tak max 2milimetrove cesto, ale zaklad je v podstate od Teba. Kazda jedna pizza od toho dna sa vydarila skvelo a kazdy ma len chvali. Uz dlho sa chystam Ti podakovat tak tu to konecne je ;).
dakujem pekne :) časom som si ho aj ja trošku pozmenila, ešte pri mieseni cesta doň pridam oregano aj bazalku, olej kludne aj slnečnicovy, aky mam doma :) aby bolo makke netreba piecť dlhšie ako 20 min
dakujem všetkym zase raz :) a pol kavovej lyžičky :) ..... inak minule som spravila cesto, no namiesto pizze som si ho rozdelila na male guličky a vyšulala tyčinky asi 20cm dlhe, upiekla.. a ešte teple sme ich jedli s kyslou smotanou+pretlačenym cesnakom+karička alebo bambino... boli super :) inšpirovala som sa v jednej pizzerke v NMnV, su to take kvazi štangle :) je ich treba po upečeni potrieť vodou so solou alebo dať do cesta viac soli :)
Z týchto surovín mi vyšli 2 klasické pizze, ani malé, ani veľké, také akurátne :) Cesto mi spravila pekárnička, je skutočne výborné!
ešte nikdy som nerobila pizzu,vždy som si radšej objednala,ale včera som sa rozhodla že si skusim spraviť doma,tak som našla na googli hned prvy recept tento a boli tu iba pozitivne komenty,tak som sa dnes do toho pustila,myslela som si že sa mi určite nepodari,ale naopak,podarila sa,vystalo mi na dva menšie plechy a bola taka vyborna že sme ju s priatelom zjedli na posedenie.(ešte tak do mna ryypal či sa mi to oplati babrať sa s tym,ale ked ju jedol hned zmenil nazor :)takže ti dakujem velmi pekne za recept,prvy ale aj posledny čo som hladala,lebo je vynikajuci...už som ho poslala aj mamine lebo som jej mnamkala do skypu,tak aj ona vraj vyskuša..:D
Tlieskam, klobuk dole, z tvojho cesta som urobila stangle plnene syrom a sunkou, a cesto bolo naozaj makkucke a velmi mnamkove... dakujem za receptik :-)
vcera som robila pizzu na plechu z tohto cesta. musim povedat, ze je naozaj makke aj na druhy den. :D dakujem za recept. ja si musim este znizit gramaze lebo ho bolo vela aj na plech, a tak som mala trosku hrubsie cesto ale na chuti to neubralo...
Čítam tu samé chvály, tak som sa rozhodla i ja, že túto pizzu určite vyskúšam urobiť, snáď sa podarí. Ďakujem a ukladám do KK.
Na začiatku to vyzeralo dobre..... ale recept na cesto nieje moc dobrý.... ešte neviem ako to dopadne ... ale zatiaľ niesom s tochto receptu moc nadšená
Toto je najlepsi recept na cesto aky som kedy mala,uz som ho robila opakovane a vzdy si vsetci velmi pochutia a dnes idem robit zase,tak dufam,ze nesklame ako vzdy.Ma cestne miesto v mojej KK.Dakujem :-)
tak tento recept je fakt dobrý na to že pri malej sa veľa veci neda navariť, ale som si trufla na tento pizza recept fakt famozna :D teda aspon nám dovom chutil uvidíme čo povedia ostatný :D :) urobila som trošku viac cesta a vyšli mi dva plechy :)
dnes som vyskúšala cesto podľa tvojho receptu, akurát som trošku pozmenila múku 200 g hladkej a 100 g celozrnnej. pizza chutila vynikajúco.
Dnes som robila prvýkrát pizzu a naozaj cesto bolo výborné, mäkkučké a chutila výborne.Nabudúce musím urobiť z dvoch dávok. Ďakujem za skvelý recept.
včera som piekla z dvoch dávok, spravila som dve pize a boli dosť hrubé, ale chutné. rovno som zamiesila ešte raz dve dávky a z toho boli štyri pize tenké a akurát na plech. cesto ozaj mäkučké ešte aj na druhý deň, veľmi chutné. som rada, že som našla práve tento recept na pizu :D
To cesto na pizzu je fajn,vyskusal som uz viacere,ale to je naj...ja este snad dodam,ze ja kazde 20 min este pocas kysnutia premiesam lyzicou,cize 3x
@cleopatra
hore v zelenom páse-kde je logo VARECHA ale napravo je zelené srdce-to je symbol kuchárskej knihy..klikni..a ukladaj si tam recepty,o ktoré stojíš..veľa šťastia..
Prosím nikde nepisete ako sa pečie? Nenamasteny plech? Alebo papier na pečenie? Piekla som, vynikajuca, len spodok sa mi chytil, som kvapkou oleja vymastila..... možno preto?
Recept úžasný, cesto úžasné :-) doma sa všetci oblizujeme..
Mám 15 rokov a rozum sa mi pozastavuje nad niektorými komentármi v tejto diskusii. Či je to pizza alebo slaný koláč? Že bolo cesto hnusné vodové? Pri normálnom logickom rozmýšľaní by som prišla na to že som to asi prehnala s vodou a mala by som pridať múku a ďaľej dobre miešať ;-) Alebo som tu našla ďaľšiu perlu: " Cesto výborné, už sa len naučím paradajkový základ a budem spokojná" .. no tak čo dodať. To je akoby krajčírka povedala: "Tak už som ušila nádherné šaty. Už sa musím len naučiť prišívať gombíky"..
Dakujem pekne za tvoj receptik uz som piekla niekolkokrat
, je uzasny nevieme sa jej dojest a ak ostatne do druheho dna je stale mnamka . Hodnotim na 1s☆ .

Pridaj komentár k receptu: