asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne stačí :)
70 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
polovica balíčka/kocky |
|
4,5 PL |
|
pol KL |
|
pol KL |
|
175 ml vlažná |
|
alebo pretlak |
|
alebo saláma |
|
nastrúhaný |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.
- 2
Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
dik za recept, ukladam
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-fotorecept/9239-recept.ht...
PS: Problem v tvrdosti je ze v beznom klasickom sporaku -trube sa neda dosiahnut spravna teplota na vyrobu pizze.
ked chces pouzit cesnak,tak ho pokrajaj a posekaj na drobne kusky a posyp nim pizzu....
A navíc můj syn i dcera mají alergii na mléko, tak s tím olejem to bude
Pizza pro všechny.
z bezlaktózových tuků.
abdul má pravdu musí to fungovať aj z vlažnou vodou.
najnovšie aplikujem sušené droždie kvások nerobím.:-)
Ale samozrejme musím pochváliť aj Pizzu ktorá sa ti
vidarila skvelo.Na pizzu recept ešte nemám tak si tvoj
recept @gablerovaj uložím.Vďaka.
cmuk
74
ODPORUCAM
a ešte pizza:)
hore v zelenom páse-kde je logo VARECHA ale napravo je zelené srdce-to je symbol kuchárskej knihy..klikni..a ukladaj si tam recepty,o ktoré stojíš..veľa šťastia..
Cukor sa dava do kvasku,aby lepsie nakysol
Mám 15 rokov a rozum sa mi pozastavuje nad niektorými komentármi v tejto diskusii. Či je to pizza alebo slaný koláč? Že bolo cesto hnusné vodové? Pri normálnom logickom rozmýšľaní by som prišla na to že som to asi prehnala s vodou a mala by som pridať múku a ďaľej dobre miešať ;-) Alebo som tu našla ďaľšiu perlu: " Cesto výborné, už sa len naučím paradajkový základ a budem spokojná" .. no tak čo dodať. To je akoby krajčírka povedala: "Tak už som ušila nádherné šaty. Už sa musím len naučiť prišívať gombíky"..
, je uzasny nevieme sa jej dojest a ak ostatne do druheho dna je stale mnamka . Hodnotim na 1s☆ .
Dobrý deň akurát peciem vašu pizzu Prosím Vás piekli ste ju na mastnom papieri moja sa už pecie viac ako 30 minut
Na Chorvátskej stránke.Len s tým rozdielom že používajú dva typy múky.
Bola super, cesto nebolo sladke, bolo mäkké, dokonca aj rodičia a brat chválili. Dakujeme.