asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne stačí :)
70 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
polovica balíčka/kocky |
|
4,5 PL |
|
pol KL |
|
pol KL |
|
175 ml vlažná |
|
alebo pretlak |
|
alebo saláma |
|
nastrúhaný |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.
- 2
Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu