Foto: gablerovaj
asi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a Zobraziť celý popisasi 2 roky som hľadala dobrý recept na cesto a stále bolo tvrdé a nechutné. Dnes som na nejakom fóre prečítala zopár tipov a vyšlo z toho skvelé mäkkučké cesto :) je to polovičná dávka, všetko sa robí s dvojnásobným počtom surovín, no na jednu veľkú pizzu to úplne stačí :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
polovica balíčka/kocky |
|
4,5 PL |
|
pol KL |
|
pol KL |
|
175 ml vlažná |
|
alebo pretlak |
|
alebo saláma |
|
nastrúhaný |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
do misy dáme vlažnú vodu s pol lyžičkou cukru a droždie. Chvíľku necháme kvások odstáť a vsypeme múku, soľ a vlejeme olivový olej. Cesto vymiešame a dáme kysnúť aj na dlhšie, ako hodinu.
- 2
Vykysnuté cesto rozvvaľkáme, potrieme kečupom alebo pretlakom a navrch dáme všetko, čo nám tam pasuje.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dik za recept, ukladam
varecha.pravda.sk/recepty/pizza-fotorecept/9239-recept.ht...
PS: Problem v tvrdosti je ze v beznom klasickom sporaku -trube sa neda dosiahnut spravna teplota na vyrobu pizze.
ked chces pouzit cesnak,tak ho pokrajaj a posekaj na drobne kusky a posyp nim pizzu....
A navíc můj syn i dcera mají alergii na mléko, tak s tím olejem to bude
Pizza pro všechny.
z bezlaktózových tuků.
abdul má pravdu musí to fungovať aj z vlažnou vodou.
najnovšie aplikujem sušené droždie kvások nerobím.:-)
Ale samozrejme musím pochváliť aj Pizzu ktorá sa ti
vidarila skvelo.Na pizzu recept ešte nemám tak si tvoj
recept @gablerovaj uložím.Vďaka.
cmuk
74
ODPORUCAM
a ešte pizza:)
hore v zelenom páse-kde je logo VARECHA ale napravo je zelené srdce-to je symbol kuchárskej knihy..klikni..a ukladaj si tam recepty,o ktoré stojíš..veľa šťastia..
Cukor sa dava do kvasku,aby lepsie nakysol
Mám 15 rokov a rozum sa mi pozastavuje nad niektorými komentármi v tejto diskusii. Či je to pizza alebo slaný koláč? Že bolo cesto hnusné vodové? Pri normálnom logickom rozmýšľaní by som prišla na to že som to asi prehnala s vodou a mala by som pridať múku a ďaľej dobre miešať ;-) Alebo som tu našla ďaľšiu perlu: " Cesto výborné, už sa len naučím paradajkový základ a budem spokojná" .. no tak čo dodať. To je akoby krajčírka povedala: "Tak už som ušila nádherné šaty. Už sa musím len naučiť prišívať gombíky"..
, je uzasny nevieme sa jej dojest a ak ostatne do druheho dna je stale mnamka . Hodnotim na 1s☆ .
Dobrý deň akurát peciem vašu pizzu Prosím Vás piekli ste ju na mastnom papieri moja sa už pecie viac ako 30 minut
Na Chorvátskej stránke.Len s tým rozdielom že používajú dva typy múky.
Bola super, cesto nebolo sladke, bolo mäkké, dokonca aj rodičia a brat chválili. Dakujeme.
Som myslela, že len olivový olej musí byť do pizza ceata, ale ak dáva Talian do cesta bravčovú masť, tak potom zjavne kvôli tomu, aby cesto ostalo mäkké a nevysušené. Aspoň ja masť dávam do kysnutých koláčov a vtedy sú fakt mäkkučké. Dnes idem pizza cesto vyskúšať zarobiť s masťou
Vo vete je všetko, čo chcem vyzdvihnúť, iné cesto nehľadám, toto sa mi osvedčilo a už ho viem naspamäť.