Foto: morenajea
Fantastický a rokmi overený recept
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ryžu umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme polovicou mlieka a trošku osolíme. Počas varenia pravidelne premiešavame a dolievame mlieko. Keď sa "vyparí" ostane kaša. Ryža musí byť tesne pred dovarením / radšej trošku tvrdkavá než aby sa nerozvarila. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
- 2
Zapneme si rúru.
- 3
Do ešte teplej kaše vmiešame maslo, žĺtky a všetok cukor. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do zmesi. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané zavárané broskyne (alebo iný kompót). Už teraz chutí fantasticky, ako mliečna ryža, a dá sa to zjesť aj neupečené :)
- 4
Celú zmes vylejeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou.
- 5
Servírujeme poliate šťavou z broskýň.
- 6
p.s. kto chce môže si spraviť aj snehovú čapicu. Nákyp je fantastický nič z neho nezostane.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vďaka za tip :*
my sme mali minuly tyzden, na zelanie malej s mandarinkovym kompotom, inak presne podla navodu, bol vyborny :-)
a naviac moja prax:
ja do ryžovej hmoty-tak ako ty robím-vylejem celý egrešový 7dcl kompot,aj so šťavou..premiešam..a pečiem..takže je to na spôsob egrešového koláča=mám taký recept...
egreše zaváram vlastne len kvôli tomuto nákypu..no odkedy sme sami-synovia žijú život daleko od nás-pečiem pomenej..
takže..itak..itak še dá..:-)
A musim dodat, ze prave tuto specialitu sme jedli az v Azii a tu to veru nepoznaju.
Tak nech chutí aj nabudúce :)
ja tiež