Čokoládový nepečený cheesecake fotorecept

kacena65 - fotkakacena65, 1. januára 2014
Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept)
Foto: kacena65

Pre návštevu na Silvestra som pripravila túto rýchlu a jednoduchú maškrtu, pretože mala veľký úspech, chcem sa s Vami podeliť o túto dobrotu. Je to síce kalorická bomba, ale pre čokokoholikov niečo úžasné.

45 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
100 g
500 g (nízkotučný)
1 ks
300 g
Poleva:
140 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    ... sušienky rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ... zmes roztlačíme na tortovú formu vystlanú alobalom

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... nad parou rozpustíme čokoládu

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zatiaľ si v miske rozmiešame tvaroh, do ktorého nalejeme šľahačkovú smotanu

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... keď sa nám čokoláda rozpustí, necháme ju chvíľu vychladiť a pridáme k tvarohovej zmesy

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... vznikne takáto masa

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... rozmiešanú hmotu vylejeme na pripravený korpus

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ... pekne uhladíme

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... polevu si pripravíme tak, že nad parou v šľahačkovej smotane rozpustíme čokoládu

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ... necháme chvíľu vychladnúť a nalejeme na plnku

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ... necháme vychladnúť a papáme

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ... a výsledok stojí za to. Je to veľká dobrota

    Čokoládový nepečený cheesecake (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

112 komentárov k receptu
hned som ti dala všetky hviezdy, viem aká dobrota to je, robila som už dva krat, prvý krát tu podla varechy tiež s tvarohom, ale nie so smotanou, ty si vlastne urobila ganache a do nej tvaroh, vyskúšam určite podla teba, ja som robila, že čokoládu som rozpustila a vmiešala som pochúťkovou smotanou, toľko pochúťkovej postupne, akú čokoládu chuť som chcela mať. super, je výborný
Vyzera bozsky a asi aj tak chuti. Prave si tu davam ku kavicke kokosovu roladu a rozmyslam, ze sladkeho by uz stacilo ale ten tvoj kolacik.......mas odomna 5* a ukladam a v najblizsom obdobi spravim.
Práve som písala na margo pomazánky, ktorú tu dala katkadca, že ju v sobotu urobím návšteve. Toto je niečo slané a nevšedné, ale potrebovala som ešte aj niečo sladké .A tento zákusok naozaj vyzerá skvelo! Je nepečený a hlavne nenáročný.Takže veľmi pekne ďakujem za recept a dám vedieť ako sa ujal. Veľa šťastia v Novom roku.
Dnes som ho robila, fakt je vynikajúci a hlavne nenáročný na prípravu :-) Myslím, že ho budem robiť veľmi často, ďakujem za recept :-)
Aj u nás sme v nedeľu vyskúšali :-) tento svieži tvarohový zákusok šmrncnutý čokoládou doporučujem :-) jednoduchá príprava bez pečenia je veľmi vďačná :-) akurát, že som použila svetlé keksy (chybičku krásy som tak spôsobila, ale na chuti nič neubralo a stále sa učím zákusky krájať :-) ).



Robila som ho tento týždeň, jednoducho "nebíčko v papuli":-) Rýchly a neskutočne jednoduchý na prípravu...nestihla som ho ani odfotiť, tak rýchlo zmizol :-)
@Kacena 65, jednoduche, rychle a chutne, pouzila som horku cokoladu, takze to nebolo ani presladene, dakujem za recept ;-),len taka poznamka, neviem dojst na chut tym ,,korpusom,, z keksov, takze nabuduce radsej urobim nizky korpus podla seba ;-)
"upiekla som" , vydaril sa a bol úžasný. Zožala som samú chválu na svojej oslave, tak som sa priznala, že tá patrí tebe Kacenka :) 5*
Tak sa chladi v chladnicke. Miesto be-be keksov som pouzila Koka kekse od Opavie. Do tvarohu trosku vanilkoveho extraktu. Boze, neviem ako vydrzim do rana cakat na tu skvelu chut!
je potrebné by pre neskúsenejších pridať poznámku, že tvaroh a čoko, ktoré zmiešavate, musia mať približne rovnakú teplotu, inak sa môže stať to čo mne - pri zamiešavaní čoko do tvarohu sa čoko okamžite zrážala, a vytvorila striaciatelu :-), taktiež som si myslela, že "normálna" tortová forma môže byť aj tá moja... mám 28,8cm, a tvaruhu je do nej málo, taktiež predpísaná vrchná čoko mi nepokryla celý povrch... takže na takúto formu je potrebné viac ingrediencií... inak chuťovo skvelé.
robila som vcera pre navstevu a vsetkym velmi chutil aj duplu si vypytali ;) zvysok som radsej rozdala, lebo by som ho asi cely zjedla :D vrele odporusam. vyborny kolac a priprava velmi rychla a jednoducha
skúšala som, chuťovo vynikajúci a Kacka na Tvojom obrázku aj nádherný, mne sa teda moc nepodaril, plnka mi tiekla a polevy bolo málo a aj tá sa mi vtiekla do plnky, ale zjedli sme aj tak, asi nieco robim zle, určite budem skúšať ďalej...
Práve som ho dokončila. Do zajtra sa bude chladiť, no už teraz som zvedavá na výsledok. Dúfam, že sa mi podarí ho tak krásne narezať ako je na tvojom obrázku. Vyzerá úžasne. Čím si krájala, poraď?
Kolacik uz je urobeny, odpociva v chladnicke. Podla mna je to pecka, ochutnala som z plnky pri priprave a uz teraz sa bojim, ze sa mi z neho neujde, lebo k nam zajtra dojde 7 manzelovych kolegov na grilovacku... asi budem musiet urobit este jeden;-)))
Suroviny som uz nakupila. Rozmyslala som aku kupit slahacku. Na mojej je uvedene 200 g. Dufam, ze sa mi vydari tak ako vam :)
Jejda, ja som tento koláčik pred časom sem-tam robievala, ale len tak od oka, tak konečne mám v roku 2015 aj poriadny recept. :-D Vďaka.
uspesne sa vzdaril, dobre chutil, pre deti by som v buducnosti pridala sladsiu cokoladu alebo cukor, ale bolo to skutocne rychlo hotove
Super... Na stole nám od Vianoc ostala perníkova chalúpka a bolo mi jej ľúto vyhodiť, lebo ju nik nechcel jesť (že je tvrdá) tak som perník použil namiesto BeBe keksov a...?!
a bomba naozaj riadne čokoboom s pernikovou príchuťou.
Ďakujem za recept :)
super :) citam same chvale takze vareskarky moje 27.3. idem na nu pretoze taketo vsetci lubime len asi budem musiet urobit dve alebo zvysit ingredincie a urobit na plech srdecna vdaka za receptik uz je v KK :) davam ***** :)
túto dobrotu priniesla kolegyňa v piatok do práce a len sa tak zaprášilo, objavila som ju aj tu tak som neodolala a včera urobila, no lahôdka čokoládová výborná, návšteva sa dnes len zalizovala, chuť podobná termixu, ale oveľa čokoládovejšia. Dala som 500g jemný tvaroh v kýbliku z Lidla, ten je pre mňa na takéto najlepší.
výborný recept. robila som ho už niekoľkokrát a aj som ho odporučila známym. zatiaľ sa nenašiel nikto, komu by nechutil :) niektorým pripomína kakaový termix z detských čias. mne osobne chutí veľmi aj ten sušienkový spodok. poleva zo šľahačky a čokolády je výborná, dá sa použiť aj v iných receptoch. ja ňou napríklad polievam sacherovu tortu :D
Perfektny cheesecake..ja som ho este podavala so zohriatymi malinami a len sa tak zaprasilo :) pouzila som 52% coko z Lidlu, potom treba dodat vanilkovy cukor, lebo je menej sladka...odporucam
Výborný koláčik. Bála som sa toho množstva horkej čokolády, ale je ozaj lahodný. Preliala som ho pri podávaní horúcim lesným ovocím, čokoládka mierne povolila a bolo to vynikajúce.
prosím vás, vie mi niekto poradiť aký približne by mal byť priemer formy aby mi pekne vyšla na zadané množstvo surovín? nezvyknem piecť tak sa nevyznám, dakujem :)
No ja som ho robila včera.namiesto niz.jemneho tvarohu som dala mascarpone a len 250g a 250ml šľahačky do 26cm priemerovej formy.bol vyborny.ani bebe keksy som nemala kakaove tak som dala biele a k tomu niekolko oreo keksikov a tiež velmi pekne ukazalo.cokoladu som roztapala v mikrovlnke a ganache som nerobila nad parou ale len na slabej teplote na varnej doske.kazdemu chutila.mnamka.obrazok pridam zajtra
tento cheescake robim uz dlho :) recept doniesla sestra zo skoly kde ho robili, robime vsak z dvojnasobnej davky a keksy davame aj po bokoch navrch este jednu malinu a listok maty a je to aj esteticke :) a hlavne bez cukru, jedine sladke je ta coko :)
Dobrý večer, tento víkend sa ho chystám vyskúšať :) no chcem vas poprosiť o par rád :D do plnky čokoládu rozpuštate samostatnu alebo pridavate nejaky tuk a dalej sa chcem opýtat či do tvarohu pridať priamo 250 ml smotany alebo radšej postupne ?
@Petuska24 (21.12.2017 18:59)

Posielame odpoveď od @Kacena65 :
Dobrý deň, čokoládu rozpustíme samostatnú nič do nej nepridávame. Šľahačku môžete pridať aj postupne, aj naraz, to je jedno. Korpus zo sušienok nedávam do trúby. Prajem Vám krásne Vianoce a nech sa cheesecake vydarí.
Robila som ho cez vikend, ale nemal moc uspech. Stahacku netreba vyslahat? Nedrzal tvar, nedal sa dobre krajat. A clovek zje kusok a ma dost, je to velmi cokoladove.
@Engie (27.2.2018 08:02) Nemala si slabo vychladenú čokoládu? Aj príliš vodový tvaroh spraví svoje a možno len potreboval hotový koláč dlhšie postáť v chlade a lepšie stuhnúť.. ťažko povedať, keď to človek nevidí, ale recept je v poriadku, ja už som podľa neho robila koláč/tortu niekoľkokrát, pre mňa je to práve jeden z receptov ku ktorým sa opakovane vraciam.
@Katka78 (27.2.2018 10:40)
@Engie
Mohlo se stát aj kvalitou varovej čokolády. Mám s tím bohatou zkušenost. Dokonce jsem preventivně /v jiném receptu/ přešla na drahou vysokoprocentní čokoládu, ta se chová úplně jinak. Ano i tvaroh může zlobit. A k té horní polevě - je potřeba to vyzkoušet, mně se zdá té šlehačky na 100 g čokolády dost /píšu o docela laciné čokoládě na vaření z Kaufu/. Jinak - pokud to bude kvalitní vysokoprocentní čokoláda, nebude problém i se stávajícími 140 šlehačky na 100 g čokolády. Dnešní varová čokoláda je potvorka. Někdy peněženka nepustí... a pak člověk dělá zázraky na počkání.
@Haji (27.2.2018 11:02) áno, aj čoko mi napadla, sú až extrémne rozdiely v kvalite. @Engie asi už tento koláč skúšať nebude, lebo im ani chuťovo nesadol, ale možno budú informácie nápomocné iným.
@Katka78 (27.2.2018 11:09)
Jasné, milá Katka, tak jsem to i myslela. Je to pravda, že když dva dělají totéž, nemusí být výsledek stejný. Také s tím mám bohaté zkušenosti, aj v súvise s varovou čokoádou. No jsem většinou umanutá a jdu dál, skáču přes kaluže a někam doskáču. Každý sám podle sebe, jak to cítí. Mně se recept líbí, pro mého bratra by byl jako dělaný. Se krotím, bo bych ho zhýčkala a nikdo by s ním nevydržel!! haha Krásný den!
ja som takisto robila už tento dezert viackrát, je pravda že je sýty, jedna porcia stačí, ale chuťovo nám sedí. Nedávam navrch ďalších 100g čokolády v poleve ale len nastrúham trochu čoko alebo gaštanového pyré. Používam jemný tvaroh z Lidla 500g v kýbliku, je taký hutný a dobre drží tvar, do nepečených sa mi najviac osvedčil.
Náhoda chcela, že som ho pred pár dňami robila oslávencovi do práce kolegom a znovu zožal veľký úspech. Takže ja môžem len zopakovať: "vďaka za recept!"
*Plnka: tvaroh krémový, smotana 2dl
*forma Ø24cm
*16ks


Ja som sa na tento koláč už dlho chystal, a konečne naň došlo! Dokonca som z neho okoštoval aj ja a musím povedať že je to fantastické! Spravil som len malú zmenu, miesto tvarohu som použil mascarpone. Na vrch som dal lístky citrónovej mäty a na kúsky nakrájané sušené maliny, ktoré som nechal nabobtnat v horúcej vode.



Pridaj komentár k receptu: