Marhuľová bublanina
Marhuľová bublanina

Hrnčeková bublanina

gman - fotkagman, 17. júla 2012
Hrnčeková bublanina
Foto: gman

Hľadal som na Vareche recept na bublaninu. Nakoniec ma "zachránila" osoba najpovolanejšia, moja starká :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčekov
1 hrnček
1/2 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 bal.
800 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Zacal som tym, ze som vyslahal vajcia s krystalovym cukrom.

  2. 2

    Polohrubu muku som zmiesal s kypriacim praskom.

  3. 3

    Vsetko ostatne tekute - vyslahane vajcia s cukrom, mlieko a olej som zmiesal dohromady.

  4. 4

    Tekutu zmes som opatrne premiesal s mukou s kypriacim praskom. Cesto prelial z misky na plech, na ktorom som mal silikonovy papier, ale inac by to bola urcite klasika potriet olejom/maslom a vysypat mukou.

  5. 5

    Poukladal vykostkovane marhule. Mudrost starych materi: marhule supkou dolu a ked su kysle, vydatne posypat vanilkovym cukrom. Moje marhule boli fajn, cukor som minul cely a aj tak boli osviezujuce.

  6. 6

    ideme na to

    Hrnčeková bublanina - obrázok 6

Diskusia k receptu

janara
veľmi starý, dobrý,osvedčený recept, mám ho od maminy, a je základom pre mnohé koláčiky na plech, či do formy, robím z neho aj mufiny...
valeri
krásny koláč, ovocné sú vždy dobré, máš moju pochvalu aj so starkou :-))
1x attila
helca103
tiež ju poznám našla som recept pred rokmi v jenom časopise a od vtedy ju robím často....aj táto tvoja vypadá veľmi dobre a čerstvé marhule sú k tomu super
marijanka712
1***** ti dáva skvelo sa ti vydarila a hlavne ste si na nej pochutili robievam ju a viem že nikdy nesklame aké kolvek ovocie dáš dokonca v zime kludne aj kompot... ja zvyknem ešte na to dať mrveničku do tej misky v ktorej som miešala cesto dám 2PL múku hrubu alebo polohrubú,2PL kr.cukor a 1PL maslo/ Heru/ toto sa snažím rozmrviť a povrchu posypať potom to tak chrumka navrchu skús a budeš so sebou ešte viacej spokojný....
babina49
Klobúk dolu,pred tak šikovným mužom,ktorý pečie :-)) máš to úkážkové
cica2
fakt sa ti nádherne vydaril, chválim! :-)
medovnicek
aj ja sa pridávam k už napísaným pochvalám, starká na teba môže byť právom hrdá
danadam
uz je na stole a je mnamkovy, pouzila som zavarane ovocie :o) Dakujem za krasny recept!
lola
dakujem za recept,je naozaj vyborny,uz som ju robila viackrat,stale dopadne na 1*,ma velky uspech(-: vcera bola ceresnova,pred 5 dnami jahodova,tyzden dozadu jahodova a uz aj s lesnymi plodmi som robila...no parada(-:recept uz viem spamati.....(-:
majlus
robím akurát s čerešňami, len olej som nahradila maslom auž teraz sa teím...díík
zuzi13
akurát sa chystám robiť s čerešnami,dakujem za recept
myladystan
..prave ted jsem to vyzkousela s jahodami......a ...// podusila jsem par kousku jablek s cukrema medem a kapku skorice a dala na polovinu buchty na plech // a hlavne se povedla...diky za recept....
lucika
ja som namiesto mlieka a vanil.cukru použila vanilkové acidko a vôbec som to tým nepokazila :)
1x edo
katka78
Mám na bublaninu presne tento recept a je naozaj výborná. Ukladám si ho aj tak do KK do zálohy, ten svoj recept mám na malom ošúchanom papieriku ;) Inak to cesto používam aj na muffiny, alebo bábovku.
chatarka
práve ma napadla veta spravme si bublaninu a už aj som mrkla na varechu a tento recept sa mi páčil tak idem naň :-)
evka81
len čo dám malého spať idem vyskúšať, lebo vyzerá fantasticky. :)
inez75
dnes som dostala chuť na bublaninu,tak som vyskúšala tvoj recept,síce ja ju mám s čučoriedkami,lebo inšie ovocie momentálne nemám...1*...ďakujem za receptík
janka11
krásna bublanina...aj mne sa takto vydarila :) ďakujem za receptík :)
jankaks
Akurát som dala do rúry, snáď sa podarí... Ja som ju ale robila s bezlepkovou múkou, keďže svokra je celiatička ...
lasocka
dakujem za výborný recept. Presne ako som hladala. Rýchly a jednoduchý..Trošku som improvizovala a namiesto polohrubej múky som dala hrnček špaldovej bielej hladkej a hrnček špaldovej krupice a olej kokosový...hrušky zavárané a kedže som zabudla vanilkový cukor, išiel až na hotový koláč:)...chutil výborne:)
svidka
Veľmi dobrá bublanina... akurát som dala namiesto oleja rozpustené maslo... a naviac jedno vajíčko a za hrsť mletých vlašských orechov... mňam :)
gman
@berusga32 , ja som pouzil taky klasicky ktory je myslim okolo 3dcl. nie je az tak podstatna velkost ako skor zachovat pomer jednotlivych surovin :)
nikazamilovana
Včera som piekla, trochu so sa bála toho, že bielka a žĺtka sa nespraćvajú osobitne, ale nakoniec bola bublanina úplne úžasná :3 použila som čerešne, ananás a mrazené černice a do pár minút bola polovica plechu preč :D
sklenka
Výborný recept, robím ho podobne, len som si upravila pomer mlieka a oleja (2/3+1/3 hrnka)+ 1 a 1/2 hrnka múky-nie je tak vysoká a namiesto marhúľ som rýchlo natrhala maliny a rýbezlé. Vynikajúci na osvieženie v lete.
trasko
Ja som uz piekla viac krat a stale sa k nemu vraciam....dnes som piekla'co potravinova skrinka dala'......muky posledne pomiesane hladka,polohruba aj hruba....davam vzdy 3 vajka lebo davam vacsi hrncik a ubarila som vanilkovy puding pofrkala nim hore sa a na to cernice z pohara....peciem na 'marha' plech........maly sa vyspi a ideme za apucim do dielne s nim ...je tam sest chlapov tak padne za vlast....kusok odlozim starsiemu synovi a kusok svokre ......ja som 'brojlerovy ' typ....cize na maso takze sa len vytesujem z nich ako 'žerú'......ved viete damy...chlap ma byt vyt....ny a najedeny ...inak je ohen na streche....heh to druhe mame dnes uz za sebou .....zaklincuje to šutaméň ...:-)
rosemari
Vynikajuca robila som slivkovu a zar minut skoro pol plechu prec nabuduce skusim ceresnovu
toshiba
skúsila som aj ja...a inú už robiť nebudem...paráádna
kukucka1211
prave je v trube,marhulova sice bude az cca za dva tyzdne,tak je ceresnickova,zatial krasne rastie,myslim,ze bude na 1
claudeene
Teraz som ju dala piecť. Už sa tešíme - tá naša je čučoriedkovo-malinnová. Ďakujem za recept :D
backorka
Ahoj,
bublaninu v podstate nemam rada, skoro vzdy, ked som nou bola ponuknuta, bolo to suche alebo mastne, prilis sladke a ovocie sa skoro nedalo najst. Raz som ju robila kvoli niekomu...
Dnes som chcela nieco marhulove rychlo upiect. Tvoj recept je jednoduchy, rychly a po mojej uprave aj trochu zdravsi, t.j.
Ak beriem hrncek 250 ml, tak cukru len 1/2 hrnceka, oleja 100 ml, namiesto 2 som dala 3 velke cerstve vajcia a dostatok marhul presne ako ty - supkou dolu, posypat domacim vanilkovym cukrom a aj mletou skoricou.
Na recepte sa mi paci, ze je to rychlovka a aj doba pecenia je dobre odhadnuta.
Kolacik bol dobry, vdaka za recept.
1x obulko
katka78
@Backorka (1.7.2016 21:43) Ja som na tom rovnako, bublaninu veľmi nemusím, ale keď už, tak odporúčam túto. Recept mám od bývalého kolegu Miška, ale je identický s týmto, tak som si ho aj tu na vareche uložila. Pečie podľa neho už aj mamina so sestrou, obe bublaniny ľúbia.
obulko
tak a ja som si upiekol najprv iba cesto a potom som nahodil nanho zmrazene ribezle a kyslu smotanu a slahačku a lekvar a javorovy sirup a zaspal som ako mimino :)
babsicok
Zvyčajne nepíšem komentáre ale tu musím lebo tvoj recept mi zachránil už toľko víkendových návštev. Najlepšia bublanina na svete! Ingrediencie má väčšinou každý doma a chutí skvele! Mňam. Už som ho robila niekoľkokrát, jedine na čo si musím dať pozor tak vajíčka s cukrom treba šlahať dlhšie lebo prvýkrát keď som skúšala vyšlo z toho splacnuté čudo :D Ale odvtedy už super a každý čo ochutnal bol nadšený. Ďakujem!!


kucharka
Chcela by som poďakovať za tento recept. Je to paráda : rýchle, jednoduché a chutné! Ja som robila s broskyňami.
Pekný večer.


zelka12345
Naozaj vynikajúci recept, vyskúšala som a môžem odporučiť každému! Ďakujem veľmi pekne!
kukucka1211
opäť je marhuľová sezóna,tak zajtra idem na to,osvedčená rýchlovka ku kávičke
ludmilaikov
Raz sme mali málo marhúľ, tak sme medzi sypali malinami. Malinová aj marhuľová bublanina je fajn. Ale ta miešaná je neskutočná.
Ak nemám ovocie, obmením cesto:
namiesto mlieka a oleja dám šľahačkovú smotanu a upečiem vo forme.
Inokedy do pôvodného receptu nahrubo nastrúham jablká, alebo pridám mletý mak, alebo hrozienka alebo všetko naraz. Aj malé kúsky čokolády sú super. :)
rkkka
Ahojte!Vyzerá fajn, vyskúšala by som. Môžem sa opýtať na aký veľký plech vystačí to cesto?Ďakujem.
gman
@Rkkka (15.8.2017 12:08)
na taky uplne obycajny plech bude cesto cca 1,5-2cm vysoke
finczi
Hrnčekový je vďačný a variabilný. Dnes som piekla s marhuľami - mňam...
rasti
Budem to robiť ako ty a som zvedavý...
feri71
S týmto receptom robím bublaninu už zopár rokov a vždy je fajnova. Trochu sa zabúda na soľ. Bez nej to nie je ono. Takže nezabudnite vždy pridať 1/4 malej lyžičky soli a chuť bude hneď lepšia. Ďakujem za recept.
harry13
Výborná, urobila som ju do dvoch obdlžníkovych foriem spolu s kakaovým cestom. Výborný raňajkový koláč .
barny
omylom som dala 4 vajíčka. Dobrý omyl :-)
kucharka
Znova u nás ku káve.... s malinami a čučoriedkami. Ohromná dobrota..
Ďakujem za recept.


1x haji
stanleyvarecha
Dnes som ju upiekol s broskyňami a super ;)
Dodržal som ingrediencie, ( cukru by mohlo byť aj menej ) len s tým, že bielka som ušlahal zvlášť, ovocie som pred ukladaním pomúčil a pred pečením, som cesto s ovocím posypal škoricou.
Len jednu chybu som urobil, urobil som len jeden plech - bolo to moc dobré a dlho to nevydržalo ;))
pekarcukraramater
Dnes som skúsila a parádna je! Všetkym chutila. Ja som síce piekla trochu dlhžšie a nedala som polené, ale na drobno nakrájané zavárané broskyne a navrchu som posypala škoricou! Super recept, jednoduchý, rýchly a lahodný uz iný ani nehľadám ;)


1x haji
levandulova111
Síce prešlo už zopár rokov od diskusie, ale ak niekto natrafí na tento koláčik 😋 skúste dať miešané ovocie ❤️ my máme záhradku a raz, už tak na konci leta, keď kríčky pooberané, podarilo sa mi nazbierať aspoň pár malín, pár jahôd, pár černíc a pár ríbezlí (aj červených aj bielych), a takýto mix som dala do bublaniny, bála som sa, čo to stváram, ale výsledok bol famózny 😋❤️
monurav
Ako vždy, neuvedená veľkosť plechu a teplota pri akej sa pečie, ani približný čas. Taký úplný začiatočník v pečeni si radšej nájde iný recept a pritom je to jeden z najjednoduchších.Skoda.
redakcia
@monurav (10.6.2024 19:36)

Dobrý večer, teplota aj čas pečenia sú uvedené v infoblokoch na začiatku receptu - 180 °C, 25 minút.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia