Hrnčeková bublanina

gman - fotkagman, 17. júla 2012
Hrnčeková bublanina
Foto: gman

hladal som na vareche recept na bublaninu. nakoniec ma "zachranila" osoba najpovolanejsie, moja starka :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčekov
1 hrnček
1/2 hrnček
1 hrnček
2
1
1
800 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zacal som tym, ze som vyslahal vajcia s krystalovym cukrom.

  2. 2

    polohrubu muku s kypriacim praskom

  3. 3

    vsetko ostatne tekute som pomiesal dohromady

  4. 4

    a opatrne nalial a premiesal s mukou. prelial z misky na plech, na ktorom som mal silikonovy papier, ale inac by to bola urcite klasika potriet olejom/maslom a vysypat mukou.

  5. 5

    poukladal vykostkovane marhule. mudrost starych materi: marhule supkou dolu a ked su kysle, vydatne posypat vanilkovym cukrom. moje marhule boli fajn, cukor som minul cely a aj tak boli osviezujuce.

  6. 6

    ideme na to

    Hrnčeková bublanina - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zvyčajne nepíšem komentáre ale tu musím lebo tvoj recept mi zachránil už toľko víkendových návštev. Najlepšia bublanina na svete! Ingrediencie má väčšinou každý doma a chutí skvele! Mňam. Už som ho robila niekoľkokrát, jedine na čo si musím dať pozor tak vajíčka s cukrom treba šlahať dlhšie lebo prvýkrát keď som skúšala vyšlo z toho splacnuté čudo :D Ale odvtedy už super a každý čo ochutnal bol nadšený. Ďakujem!!


@berusga32 , ja som pouzil taky klasicky ktory je myslim okolo 3dcl. nie je az tak podstatna velkost ako skor zachovat pomer jednotlivych surovin :)