Hrnčeková bublanina
Foto: gman
Hľadal som na Vareche recept na bublaninu. Nakoniec ma "zachránila" osoba najpovolanejšia, moja starká :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zacal som tym, ze som vyslahal vajcia s krystalovym cukrom.
- 2
Polohrubu muku som zmiesal s kypriacim praskom.
- 3
Vsetko ostatne tekute - vyslahane vajcia s cukrom, mlieko a olej som zmiesal dohromady.
- 4
Tekutu zmes som opatrne premiesal s mukou s kypriacim praskom. Cesto prelial z misky na plech, na ktorom som mal silikonovy papier, ale inac by to bola urcite klasika potriet olejom/maslom a vysypat mukou.
- 5
Poukladal vykostkovane marhule. Mudrost starych materi: marhule supkou dolu a ked su kysle, vydatne posypat vanilkovym cukrom. Moje marhule boli fajn, cukor som minul cely a aj tak boli osviezujuce.
- 6
ideme na to
Tiež bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
bublaninu v podstate nemam rada, skoro vzdy, ked som nou bola ponuknuta, bolo to suche alebo mastne, prilis sladke a ovocie sa skoro nedalo najst. Raz som ju robila kvoli niekomu...
Dnes som chcela nieco marhulove rychlo upiect. Tvoj recept je jednoduchy, rychly a po mojej uprave aj trochu zdravsi, t.j.
Ak beriem hrncek 250 ml, tak cukru len 1/2 hrnceka, oleja 100 ml, namiesto 2 som dala 3 velke cerstve vajcia a dostatok marhul presne ako ty - supkou dolu, posypat domacim vanilkovym cukrom a aj mletou skoricou.
Na recepte sa mi paci, ze je to rychlovka a aj doba pecenia je dobre odhadnuta.
Kolacik bol dobry, vdaka za recept.
Pekný večer.
Ak nemám ovocie, obmením cesto:
namiesto mlieka a oleja dám šľahačkovú smotanu a upečiem vo forme.
Inokedy do pôvodného receptu nahrubo nastrúham jablká, alebo pridám mletý mak, alebo hrozienka alebo všetko naraz. Aj malé kúsky čokolády sú super. :)
Aj višňovo-čokoládová je super.
na taky uplne obycajny plech bude cesto cca 1,5-2cm vysoke
Ďakujem!Vyskúšam ☺
Ďakujem za recept.
Dodržal som ingrediencie, ( cukru by mohlo byť aj menej ) len s tým, že bielka som ušlahal zvlášť, ovocie som pred ukladaním pomúčil a pred pečením, som cesto s ovocím posypal škoricou.
Len jednu chybu som urobil, urobil som len jeden plech - bolo to moc dobré a dlho to nevydržalo ;))
Dobrý večer, teplota aj čas pečenia sú uvedené v infoblokoch na začiatku receptu - 180 °C, 25 minút.