Tiramisu
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 22. septembra 2014
Foto: Heineken Slovensko
porcie
príprava
Postup
-
1
Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme hustú penu. Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom.
- 2
Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne druhú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót.
- 3
Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom a nakrájame na porcie.
- 4
Tipy: Tiramisu možno pripraviť aj ako rýchly dezert. Do zmrzlinových pohárov alebo misiek navrstvíme všetky suroviny a chladíme 30 minút. Kakao možno zmiešať s pomletou kávou alebo dochutiť hoblinkami extra horkej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu