Tiramisu

Laci Hornáček
šéfkuchár a odborník na párovanie piva a jedla, 22. septembra 2014
Tiramisu
Foto: Heineken Slovensko
4
porcie
30-40 minút
príprava

Suroviny

4 ks
120 g
0,5 kg
0,5 kg
300 ml
50 ml
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme hustú penu. Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom.

  2. 2

    Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne druhú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót.

  3. 3

    Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom a nakrájame na porcie.

  4. 4

    Tipy: Tiramisu možno pripraviť aj ako rýchly dezert. Do zmrzlinových pohárov alebo misiek navrstvíme všetky suroviny a chladíme 30 minút. Kakao možno zmiešať s pomletou kávou alebo dochutiť hoblinkami extra horkej čokolády.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Jáááj skvelé ja som ho robila už tri krát podla tohto receptu, ale vzdy dvojdávku :) vždy vyslo skvele a aj chutilo,