Ľahunké lievance

olivka - fotkaolivka, 7. februára 2014
Ľahunké lievance
Foto: olivka

na raňajky,obed ale aj večeru.. :)

15
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g (alebo biely)
1 ks
1 ks
2 ks
250 ml
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešame si múku, polovicu cukru,vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom pridáme žĺtky z 2 vajec,2 lyžice oleja,mlieko a štipku soli. Pekne vymiešame a následne si z bielkov a druhej polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom jemne vmiešame do cesta varechou.

  2. 2

    Lievance si opečieme na panvici, ktorú si pred prvým lievancom potrieme olejom za pomoci servítky. Opekáme ich na minimálnom ohni aby sa nepripalili. Otáčame keď sa tvoria bublinky.

  3. 3

    Vynikajúce sú s nutelou, s džemom, s arašidovým maslom, bielym jogurtom, javorovým sirupom, grankom, smotanou,zmrzlinou,šlahačkou...každému čo je po chuti. :)

Diskusia k receptu

56 komentárov k receptu
Zaujímavé a naozaj ľahunko vyzerajúce lievance.Vieš čo mi pripomínajú,ale neber to v zlom,myslím naozaj pozitívne,keď ideme s manželom na huby,niektoré masliačiky majú takéto krásne zafarbené klobúčiky.
No na masliak by som si veru nenatrela lekvár,ale na tvoje pekné a chutné lievance veru áno.Ukladám do KK.
Ja mám len také malé 4 priehlbinky v dolkárni, tieto tvoje sú nejaké veľké, alebo máš malý tanier ..... niekde je u mňa chyba.
Sú pekne upečené, len nech to preboha Hubatý nevidí, lebo by chcel po mne na raňajky tvoje lievance ....
fajnove. len som musel dat trochu viac cukru, lebo sa mi to zdalo malo sladke :) a uplne ako wafle.. len bez kockovych dier :)
Podobne robím aj ja, lebo ako som pozerala tu, niekto dáva celé vajcia, ako na palacinky ale pri lievancoch sa majú dať žĺtky zvlášť a z bielkov sneh. Síce ich nemám také hnedé, asi máš väčší plameň. A potieram pierkom, olej mám v mištičke, v nej aj namočené pierko. Dobré je k nim jahodové pyré ( rozvariť jahody s cukrom),ináč, ja dávam miesto cukru sladidlo tekuté. Niekedy použijem miesto mlieka smotanu alebo jogurt, kefír, ap.
dolky poznám len z kysnutého cesta, takže ich nerobievam, tieto rozhodne vyskúšam, ale aj tak si musím dať pozor (diabeted),
ukladám do kk
včera som ich robila na večeru, boli vynikajúce :) len nabudúce dám aj 100g cukru lebo sa nám zdali málo sladké, dali sme si ich s jahodovým tvarohom, BOMBA!!! :)
dnešné upršané počasie mi dalo aby som ich vyskúšala hoci ich mam uložené už dávno sú výborné robila som s nutelou a šlahačkou takže nebolo treba dávať viac cukru vrelo odporúčam každému sú rýchlea výborné iné už ani robiť nebudem :)
@Olivka ďakujem za recept! Tento spôsob prípravy lievancov som doteraz nepoznala, ale musím povedať, že ma nadchli. Chuťou, konzistenciou, jednoduchosťou.. v krátkom čase ich budem musieť zopakovať!
Ako som písala vyššie, tak sa stalo - v marci som tieto lievance robila dovedna 4krát a všade mali úspech. Sú fakt ľahučké a nadýchané.



PS: 1ks PDP úplne stačí aj na dvojitú dávku.
Práve som ich dokončila, sú naozaj také ľahké a dokonca rýchle. Zvykla som robiť s kys. cesta, ale manželovi nerobí dobre, som zvedavá čo povie na tieto. Ale nabudúce dám oveľa menej cukru, asi iba vanilkový, lebo keď sa dá na vrch ešte nejaká ,,obloha" je to až moc sladké na môj vkus, do palaciniek nedávam vôbec cukor.
Skvelé, sú veľmi dobré, ja používam menej cukru, dala som 50g mletých lieskovcov k 150g múky. Ďakujem za recept :)
Vynikajúce lievance! Robila som rovno z dvojdávky. Rýchle, chutné, jemné, sme nimi nadšení. Najlepšie boli s domácim višňovým džemom, pre mňa, deti hlasovali za čučoriedkový. Ale aj samotné boli chutné. Vďaka za recept.

Pridaj komentár k receptu: