Foto: olivka
na raňajky,obed ale aj večeru.. :)
15
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zmiešame si múku, polovicu cukru,vanilkový cukor a prášok do pečiva. Potom pridáme žĺtky z 2 vajec,2 lyžice oleja,mlieko a štipku soli. Pekne vymiešame a následne si z bielkov a druhej polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom jemne vmiešame do cesta varechou.
- 2
Lievance si opečieme na panvici, ktorú si pred prvým lievancom potrieme olejom za pomoci servítky. Opekáme ich na minimálnom ohni aby sa nepripalili. Otáčame keď sa tvoria bublinky.
- 3
Vynikajúce sú s nutelou, s džemom, s arašidovým maslom, bielym jogurtom, javorovým sirupom, grankom, smotanou,zmrzlinou,šlahačkou...každému čo je po chuti. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No na masliak by som si veru nenatrela lekvár,ale na tvoje pekné a chutné lievance veru áno.Ukladám do KK.
Sú pekne upečené, len nech to preboha Hubatý nevidí, lebo by chcel po mne na raňajky tvoje lievance ....
ukladám do kk
Boli vynikajúce, presne podľa Tvojho receptu :-)
PS: 1ks PDP úplne stačí aj na dvojitú dávku.
Daj si patentovat recept su top
To len tak od oka? My tiez nemáme dolkaren, bojim sa do toho pustiť. Jedna zufanka ci polovicka?
Ďakujem ?
Moja rec??
moja dcera ich robila na technike v škole podla presne vašho receptu
Mňam