Bryndzové halušky fotorecept
Foto: roberto22
Jednoduché, lacné, sýte a hlavne veľmi chutné jedlo.
5
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nastrúhame si 4 ks očistených zemiakov, pridáme čajovú lyžičku soli.
-
2
Pridávame múku, až kým v ceste nezostane stáť varecha.
-
3
Nakrájame si údenú slaninku a na miernom ohni pomaličky pražíme do červena.
-
4
Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou.
-
5
Cesto pretláčame pomocou sitka na halušky do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, sú hotové. Halušky scedíme, po vybratí neoplachujeme.
- 6
Na horúce halušky hneď dáme bryndzu a slaninku. Dobrú chuť.
Tiež bryndzové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
halušky, také isté ako s bryndzou, robím aj s kyslou kapustou - strapačky. halušky so slaninkou a do horúcich zamiešať vycedenú kyslú kapustu prekrojenú na kratšie fúzy. je to tiež výborné.
Bože na nebesiach, to už radšej smotanu než syrokrém, radšej by som bola ticho ako takúto poznámku... kto to kedy videl dávať syrokrém do bryndze, to už je aké prznenie. A koľko múky do halušiek? Predsa toľko, koľko zemiaky vypijú, aby bolo cesto akurát. A veru často vypijú štyri veľké zemiaky aj pol kila múky, u nás hladkej
Nie každý je v kuchyni taký zručný. A dupľom keď mu to nemá kto ukázať/naučiť ;) :) Tak nech už robí každý ako vie ;)
co mame robit ked sme pridali uz 1kg muky a varecha stale pada a to sme este robili dokonca len z 3 zemakov