Banánový chlieb

adkas - fotkaadkas, 7. októbra 2014
Banánový chlieb
Foto: adkas

Ak mate doma velmi prezrete banany, upecte si tento kolacik. Je to jednoduchy mucnik, ktoreho jednoduchost pripravy a nenarocne suroviny vas urcite Zobraziť celý popisAk mate doma velmi prezrete banany, upecte si tento kolacik. Je to jednoduchy mucnik, ktoreho jednoduchost pripravy a nenarocne suroviny vas urcite oslovia. Ani mixer nemusite zapinat a mate raz-dva upecene. Krasna chut za bananmi a nasekane oriesky, ktore vam jemne chrupkaju pod zubami, su skvelou kombinaciou, ktoru si zamilujete. S poharom mlieka, so salkou caju, mozete podavat na ranajky alebo na olovrant. Tak pozrime sa ako nato.

8
porcií
10 minút
príprava
55-60 minút
na 175 °C

Suroviny

3 - 4 ks
3/4 šálky
1,5 šálky
1 ČL
1 ks
50 g
100 g
Rozpis je na formu:




Postup

  1. 1

    Banany osupeme a dame ich do misy. Popucime vidlickou. Pridame cukor, vajicko a dobre premiesame. Pridame preosiatu muku zmiesanu so sodabicarbonou. Dobre premiesame, aby sme nemali v ceste hrcky. Potom pridame rozpustene, vychladene maslo a nakoniec nadrobno posekany orechy. Zakazdym dore premiesame. Vylejeme do pozdlznej formy vylozenej papierom na pecenie a pecieme pri teplote 175 stupnov C asi 55-60 minut. Kontrola spajlou. Mucnik nechame dobre vychladnut a mozeme jemne poprasit praskovym cukrom.

    Banánový chlieb - obrázok 1
  2. 2

    dobru chut :)

    Banánový chlieb - obrázok 2
  3. 3

    dobru chut podruhe :)

    Banánový chlieb - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
tento chlebik robievam,je vyborny,cukru davam ovela menej,aj tak je sladky od bananov.
jamarlen
celkom vhodné aj deťom, a poslúchneme @ jozka @ s tým cukrom…neskúšali ste niekto aj bezlepkovú verziu so škrobovým práškom alebo pšenom?
kukulienka71
tá trhlina na vrchu koláčika posypaného cukrom je úplne úžasná! máš krásne fotky, pekné predslovy, neprekombinované recepty...páčiš sa mi ako autorka;-)
frezia68
@jamarlen :robila som z polovičnej dávky 1 chlebík,menej cukru,múku bezlepkovú kukuričnú + schär (namixovala som) a alsan miesto masla.Tiež popraskal,ale chutil :-) @adkas : vydarený chlebík :-)
jamarlen
milá @frezia68 , vééééľmi pekne ďakujem za odpoveď, máme dcérky lepkáčky a neterky bez (lepkáčky), tak nech nemusíme robiť dvojaké:)
adkas
tesim sa, ze sa vam chlebik paci....ano aj ja uz davam menej cukru,,,,pisala som povodny recept.....myslim, ze cukor je ingrediencia , ktoru si kazdy moze lubovolne prisposobit podla svojej chuti....to prasknutie na vrchu je priam povinne :)....chlebik ma mat taky rustikalny vzhlad.....kardamon myslim, ze dostat vo vsetkych vacsich potravinach (supermarketoch)....dakujem za vsetky vase mile komentariky
adkas
ospravedlnujem sa , ten kardamon patri k inemu receptu, zial tu sa nedaju opravit komentare :)
branka
ak sa prida este 100 g nasekanej cokolady vysledna chut bude genialna....
ywett
krásny recept, ako všetky od teba ;)
marika21
Páči sa mi , vyskúšam upiecť. Všetky recepty pre mňa sú ok, kde sa nachádzajú banány. Chutia mi. Chlebík je pekne upečený. Chutný. KK*****
frezia68
@adkas : Zasa som ho piekla,pridala orechy,sekanú čokoládu,hrozienka a chlebík nahradí zákusok.Len cukor uberám-netreba a dokonca nepopraskal :-)))
luss44
@adkas , výborný je, ubrala som cukru a pridala sekanú čokoládu, no vôňa neskutočná pri pečení :) fotka tak narýchlo...


katka0212
Prave som ho vybrala z truby. Krasne vonia. Uz sa tesim na ranajky s voňavou kavičkou. Pouzila som celozrnnu spaldovu muku a miesto masla som dala orechovy olej. Vyzera naozaj ako chlebik. Dakujem za prima recept.
luss44
včera som znova piekla tento chlebík a je to výborný nápad ako minúť prezreté banány. Cukru som dala len 1/4 šálky, úplne to stačí a časť múky som nahradila ovsenými vločkami, výborný bol teraz na raňajky.
slavka2012
@Adkas , tvoj banana bread sa stal mojim obľúbeným receptom, robievam ho dosť často a má úspech nielen doma, ale aj u kolegovv práci. Prave som ho vybrala z rúry, nádherne vonia a ešte lepšie chuti. Vďaka.


1x haji
mimis
Výborný jednoduchý recept, ďakujem robila som ho už niekoľkokrát a vždy výborný .






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia