Kuracie stroganov

hajni21 - bez fotkyhajni21, 3. júla 2013
Kuracie stroganov
Foto: hajni21

Predpokladám, že tento recept bude každému známý... Ja osobne mám stroganoff veľmi rada... tk prajem každému dobrú chuť :)

4
porcie

Suroviny

cca 6 ks strednej veľkosit
3 PL
5 PL
1 - 2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na hlbšej panvici si na oleji opražíme cibuľu do sklovista.

    Kuracie stroganov - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme kuracie mäsoo a dusíme takmer do mäkka, v prípade potreby podlejeme troškou vody. Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka.

    Kuracie stroganov - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec poprášime hladkou múkou, zamiešame, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, korením a worchestrom.

    Kuracie stroganov - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo s ryžou.

    Kuracie stroganov - obrázok 4

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Môže to byť dobré jedlo , ale rozhodne to nie je Stroganoff, asi takéto ingrediencie idú do pravého . Malé obmeny sú dovolené , ale rozhodne tam nejde tona horčice a kečup a worčester.

600g hovädzieho mäsa – sviečkovica alebo roštenka, 2 lyžice masla, 1 lyžica hladkej múky, 6 lyžíc smotany, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 väčšia cibuľa, mleté čierne korenie, soľ
ach jo....ale niektore recepty su jednoducho klasiky a obmienat by sa nemali (respektive ano, ale nepouzivat v takom pripade nazov originalu), a toto nie je mala obmena, to je uplne iny recept - je tam zmenena hlavna surovina aj ked toto konkretne je v nazve spomenute.
Len tak na okraj mala gramaticka poznamka: to je "ten" Stroganov, nie "to" Stroganov :-)
Je to velmi pekne,ze mladi ludia pridavaju recepty,ale prave mnohym mladym je nazov ,,ukradnuty",z neznalosi historie jedal,preto popisu co im slina na jazyk prinesie.Horcicu mam velmi rada s parkom,ale do jedla pridat 3pl sa mi vidi na moj vkus troche privela.No,kazdemu inac chute.
Pridavat do takmer hotoveho jedla surovu muku je riadna hovadina.
Ked uz, tak urobit zaprazku z masla a muky!
A kecup si dajte k parkom, alebo k hamburgeru a nie do jedla!
toto je výborný receptíík, už som ho robila asi tri krát a zajtra idem zase. Veľmi nám s priateľom chutí. A čo keď tam ide kečup a horčica, veď to je mňam ! ;-)
mnam, nemnam, je to kuracie na smotane jak zo zavodnej jedalne. urcite nie stroganov.
suhlasim s 2010. keby sem hodil niekto recept s nokmi zaliatymi roztopenym bambinom a nazval by to bryndzove halusky podla mna, asi by nebol prilis chvaleny..
Mne je úplne jedno ako je to nazvané. Dnes som to urobil a každému to jedlo chutilo. Pre mňa osobne bolo vynikajúce. Nedal som tam múku, vôbec nebolo treba, smotana super zredukovala.
Ale aby mali ostatní pokojnú dušu a spánok, mala si si vymyslieť iný názov.
Dělávám si něco velmi podobného. Nedávám smetanu, ale vždycky přihodím něco ostrého (feferonku, pálivou papriku, chilli a pod.). Jím s rýží nebo topinkami.

Pridaj komentár k receptu: