Foto: hajni21
Predpokladám, že tento recept bude každému známý... Ja osobne mám stroganoff veľmi rada... tk prajem každému dobrú chuť :)
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na hlbšej panvici si na oleji opražíme cibuľu do sklovista.
-
2
Pridáme kuracie mäsoo a dusíme takmer do mäkka, v prípade potreby podlejeme troškou vody. Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka.
-
3
Nakoniec poprášime hladkou múkou, zamiešame, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, korením a worchestrom.
-
4
Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob alebo s ryžou.
600g hovädzieho mäsa – sviečkovica alebo roštenka, 2 lyžice masla, 1 lyžica hladkej múky, 6 lyžíc smotany, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 väčšia cibuľa, mleté čierne korenie, soľ
to som veľmi rada :)
stroganov, myslim ze na to chuti to neuberie ako sa to vola.
Len tak na okraj mala gramaticka poznamka: to je "ten" Stroganov, nie "to" Stroganov :-)
k názvu "Stroganov" sa radšej nevyjadrím...
Ked uz, tak urobit zaprazku z masla a muky!
A kecup si dajte k parkom, alebo k hamburgeru a nie do jedla!
suhlasim s 2010. keby sem hodil niekto recept s nokmi zaliatymi roztopenym bambinom a nazval by to bryndzove halusky podla mna, asi by nebol prilis chvaleny..
Ale aby mali ostatní pokojnú dušu a spánok, mala si si vymyslieť iný názov.
Práve robím tvoj Stroganov
Vyzerá zatiaľ dobre. Príloha Ryža