Kurací paprikáš
Kurací paprikáš

Kurací paprikáš s haluškami fotorecept

svetlusb - fotkasvetlusb, 5. januára 2018
Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept)
Foto: svetlusb

Ľahký, ale zato výborný recept.

60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľký ks
 (alebo bravčová masť)
15 g
3 ks
Halušky:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si nakrájame kuracie prsia (ja mám radšej paprikáš s kuracími stehnami alebo štvrťami - potom ich oberiem od kostí, ale je to chutnejšie, lebo sa vyvaria pekne kožky aj kosti a netreba pridávať ani bujón, žiaľ som momentálne nemala), potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej alebo bravčovú masť a pomaly si pražíme cibuľu, na ktorú potom pridáme na kocky nakrájané prsia. Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a bujón a varíme, až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď už je mäsko uvarené, v sladkej smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s paprikášom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti. Dobrú chuť!❤️

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Halušky pripravíme tak, že do misky si rozbijeme vajce, ktoré rozšľaháme s trochou soli, pridáme vlažnú vodu a pomaly prisypávame múku a miešame metličkou. Musí nám vzniknút tuhšie cesto, nie riedke!

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je cesto hotové, necháme ho odpočinúť, kým nám nezovrie voda v hrnci. Keď už vrie, cez haluškár si dávame halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Nebojte sa premiešať, ak by sa trošku naspodu zlepili. Vyberáme ich sitkom. Ja ich premývam v studenej vode a následne máličko polejem olivovým olejom - a hotovo!

    Kurací paprikáš s haluškami (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jééj.Dnes som robila aj ja,ale z kolienkami.A nie z pŕs ale vykostených kur.stehien.Bomba obed:-)