Vanilkové rožky fotorecept

petravoska - fotkapetravoska, 18. decembra 2013

Milujem ich chuť. Sú sladké, krehké, rozpúšťajú sa na jazyku a keď sú orechy čerstvé, ku káve a čaju si neviem ani nič lepšie predstaviť, najmä v čase hojnosti, keď už všetci majú dosť tých maslových plniek.

180 min. minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
300 g
1 ks
80 g
180 g
2 ks
 na obaľovanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z ingrediencií vymiesime cesto.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke, aby sa s ním lepšie pracovalo.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne z neho oddeľujeme kúsky, s ktorými budeme ďalej pracovať, aby sa veľmi nezohrialo, lebo potom sa s ním ťažšie pracuje.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z oddeleného kúska ušúľame valček.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozdelíme na rovnako dlhé kúsky (zvyknem si jeden valček nechať ako meradlo) a tvarujeme rožok.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri 180 stupňoch 8-10 min. Po vybratí z trúby sú rožky veľmi krehké a aj pri jemnom dotyku sa rozpadnú. Neznamená to, že sa nepodarili. Treba ich iba nechať vychladnúť na plechu, tak ako sú, potom sa dajú normálne chytať do ruky. Z toho vyplýva, že na pečenie rožkov potrebujeme viac ako jeden plech na pečenie. Na pečenie používame papier na pečenie, plech netreba ničím mazať.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto vyzerajú upečené neobalené rožky.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vanilkový cukor si v mištičke rozmiešame s práškovým cukrom podľa množstva a v tejto zmesi obaľujeme vychladnuté rožky.

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu sú hotové rožky čakajúce na mlsné jazýčky :)

    Vanilkové rožky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
schválne poďme počítať, koľko ich tu už je a koľko ešte pribudne: máme zábavu na dlhé zimné večery. Žeby som odfotila aj tie moje?
To vieš, Vianoce sú Vianoce, môžeš tu dať, čo chceš, aj vanilkové rožky od výmyslu sveta. Teraz vážne, viacero zaciatocničok sa zľakne, keď vyberú rožky z truby, že sa nepodarili, lebo im pod prstami "prachniveju", a to je dôvod, prečo som sa rozhodla pridať tento klasický recept polopatisticky. Aby som vysvetlila tento zapeklistý problém, že ich stačí nechať vychladnúť a netreba ich hneď sypať do koša, lebo sa nepodarili :-)
Petravoska : Prosim ta , nerob to , ved mi sliny tecu ( taketo vanilkove rozky to je pre mna kucharska balada )