Foto: charllote
Palacinky sa dajú robiť na milión spôsobov - na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme.... :) Vyskúšala som mnoho Zobraziť celý popisPalacinky sa dajú robiť na milión spôsobov - na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme.... :) Vyskúšala som mnoho receptov ale nedarilo sa a nedávno som našla recept na palacinky ktoré sú naozaj jemné, nadýchané, chutné,nelepia sa ale to samozrejme závisí aj od panvice na ktorej palacinky pečieme :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny :) Ešte raz sa budem opakovať ako pri minulom recepte ja sa snažím robiť recepty teda fotiť postupy aj kvôli začiatočníkom čo napr palacinky ešte nerobili lebo to dosť pomáha keď sú aj fotky pri recepte,viem z vlastnej skúsenosti ;) napr. zbehlé kuchárky/kuchári určite nepotrebujú fotky lebo palacinky vedia už možno aj z pamäti takže tak :)
-
2
všetky suroviny si dáme do jednej misky
-
3
keď už máme všetky suroviny v miske cesto mixujeme s mixérom ...a necháme aspoň 15-20 minút odpočívať niekto možno cesto mieša ručne ale s mixérom to je rýchle a dobre :)
-
4
cesto nám postálo 20 minút skontrolujeme či ma správnu hustotu a môžeme sa pustiť do pečenia :) Vymastíme si panvicu s olejom úplne jemnučko nie veľa oleja a poriadne rozohrejeme panvicu a môžeme piecť.. naozaj je dosť dôležité na akej panvici palacinky pečieme ja som piekla na tefal panvici, čo sa aj odzrkadlilo lebo sa mi ani jedna palacinka nepotrhala ani ta prvá....
-
5
upečené palacinky si ochutíme podľa vlastného gusta :) ja dávam do palacinky nutelu, čerstvé ovocie nakrájané jahody,maliny,čučoriedky a šľahačku, keď dávam šľahačku do vnútra je to super fakt a určite to vyskúšajte :) ozdobila som topingom , šľahačkou, ovocím a mätou... Dobrú chuť :)
Tak to som naozaj rada že chutili :) Teší ma to a ta škorica nie je zlý nápad ,dokonca som ich minule robila a pridala som aj trochu kakaa , boli hnedé a chutne :)
aaaaa to je super ^.^ karta prisla! kniha sa ujala. robievam jeden skvely kolac z knizky. ked bude viac casu, uverejnim.
za mna je dobre aj v pl a cl palacinky robim sama 1krat,verim ze budu mnam.aspon nemusia vazit na vahe
Treba natrieť prvú a potom už len štetcom pomazať jemnúčko olejom, alebo olejovou servítkou.
Olej nepoužívam vôbec vo varení, iba bravčovú masť, sú potom ľahšie.
Od istého času namiesto polovice múky pridám ovsené vločky a štipku škorice, najlepšie palacinky na svete
Na 0,5l mlieka ide 250g múky a tri vajcia.Schválne som teraz odvážila objem dvoch veľkostí lyžíc a do jednej mi vošlo 8g vody a do druhej 13g a pri múke to bude ešte väčší rozdiel podľa toho,ako kopcom naplníš lyžicu.Podstatné je nechať cesto postáť.Z tohto množstva by malo vyjsť 20ks palaciniek (tenkých),robených na panvici s dnom ↔ 20cm.
Kto nemá váhu,250g hl. múky je 4dl neosiatej múky :).
Tak, včera som robila, dala som 10 kopcovitých lyžíc a pre mňa bolo zas veľa, doliala som trošku mlieka. Každá lyžica je ale iná..každý si upraví podľa seba a svojich potrieb...
Palacinky su fakt paradne a okrem prvej sa netrhaju vobec.
Ja som asi lepsie nejedla.
😊
To co za palacinku😄
Som vážne zvedavý či bude reagovať na príspevok starý skoro päť rokov.
Ja tiež 🤣 XY krát som povedala, že už nikdy v živote nebudem robiť palacinky. Skúšal to aj môj brat a jemu to tiež nešlo.
To Ti verím. Ja dávam na 1/2L mlieka 5 vajec a 250g múky (+štipka soli). A nikdy nedávam cukor. Používam na slano, aj na sladko. A keď zostanú tak aj na rezance do polievky.