Palacinky fotorecept

charllote - fotkacharllote, 15. októbra 2015
Palacinky (fotorecept)
Foto: charllote

Palacinky sa dajú robiť na milión spôsobov - na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme.... :) Vyskúšala som mnoho Zobraziť celý popisPalacinky sa dajú robiť na milión spôsobov - na sladko, na slano, tenké, hrubé, plnené, zapekané, flambované, to samozrejme všetci vieme.... :) Vyskúšala som mnoho receptov ale nedarilo sa a nedávno som našla recept na palacinky ktoré sú naozaj jemné, nadýchané, chutné,nelepia sa ale to samozrejme závisí aj od panvice na ktorej palacinky pečieme :)

Reklama Addmention:
10-15
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

500 ml
10  PL
2  ks celé
1 ks bal.
štipka




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny :) Ešte raz sa budem opakovať ako pri minulom recepte ja sa snažím robiť recepty teda fotiť postupy aj kvôli začiatočníkom čo napr palacinky ešte nerobili lebo to dosť pomáha keď sú aj fotky pri recepte,viem z vlastnej skúsenosti ;) napr. zbehlé kuchárky/kuchári určite nepotrebujú fotky lebo palacinky vedia už možno aj z pamäti takže tak :)

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    všetky suroviny si dáme do jednej misky

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    keď už máme všetky suroviny v miske cesto mixujeme s mixérom ...a necháme aspoň 15-20 minút odpočívať niekto možno cesto mieša ručne ale s mixérom to je rýchle a dobre :)

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto nám postálo 20 minút skontrolujeme či ma správnu hustotu a môžeme sa pustiť do pečenia :) Vymastíme si panvicu s olejom úplne jemnučko nie veľa oleja a poriadne rozohrejeme panvicu a môžeme piecť.. naozaj je dosť dôležité na akej panvici palacinky pečieme ja som piekla na tefal panvici, čo sa aj odzrkadlilo lebo sa mi ani jedna palacinka nepotrhala ani ta prvá....

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené palacinky si ochutíme podľa vlastného gusta :) ja dávam do palacinky nutelu, čerstvé ovocie nakrájané jahody,maliny,čučoriedky a šľahačku, keď dávam šľahačku do vnútra je to super fakt a určite to vyskúšajte :) ozdobila som topingom , šľahačkou, ovocím a mätou... Dobrú chuť :)

    Palacinky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Nuž,ak chceš ponúknuť recept pre začiatočníkov,nesmieš používať množstvá,ako sú polievkové lyžice :),musíš byť presnejšia a udávať hmotnosť;koľko je teda tej múky? 250gr? Ja dávam 250gr na 0,5l ,ale používam polohrubú múku.Oceňujem,že píšeš,že cesto musí postáť,to je pri palacinkách podstatná informácia (preto sa ti netrhajú).
maska10
Ja pouzivam hladku muku a do cesta davam 1dc oleja a potom nemusim potierat panvicu Mas to velmi pokne naaranzovane krasne a urcite aj chutne
babucka
Tiez davam hladku muku,olej a miesto mlieka mineralku a v chlade nechat odstat aby muka napucala.Prave som dokoncila pecenie.RADA-Ak chces dobre palacinky nepozeraj na hodinky
1x aleana
babucka
Tiez davam hladku muku,olej a miesto mlieka mineralku a v chlade nechat odstat aby muka napucala.Prave som dokoncila pecenie.RADA-Ak chces dobre palacinky nepozeraj na hodinky
charllote
@Biba180903 (20.1.2017 08:23)

Tak to som naozaj rada že chutili :) Teší ma to a ta škorica nie je zlý nápad ,dokonca som ich minule robila a pridala som aj trochu kakaa , boli hnedé a chutne :)
katrinecka
Cestíčko uz zamiešane, uz len pockat a idem nato, manžel uz chodí, jak tiger okolo
mitzy
Super isla som podla tvojho receptu. Pridala som odoka mlete orechy, miesto van.cukru vanilku a trstinovy cukor. Su super jemne. Robila som ich na panvici nalievance :) boli to take mini specialne palacinky pre najmensich ;) a ze ,,mnaam". Tak vdaka!


1x haji
mitzy
@Nephilim (2.9.2018 20:20)
aaaaa to je super ^.^ karta prisla! kniha sa ujala. robievam jeden skvely kolac z knizky. ked bude viac casu, uverejnim.
pojo
Tak za prvé som chlap. Za druhé, palacinky som v živote nerobil. Ale super recept, myslím že sa podarili. K tomu foto návodu by som asi dodal pre nás menej skúsených len ako namazať panvicu a ako často ju mazať :D Samozrejme prišiel som na to, ale jedna palacinka bola utopená a jedna prihorela :)
amihry
@xyz (15.10.2015 13:16)

za mna je dobre aj v pl a cl palacinky robim sama 1krat,verim ze budu mnam.aspon nemusia vazit na vahe
1maria1
@pojo (24.11.2018 20:44)

Treba natrieť prvú a potom už len štetcom pomazať jemnúčko olejom, alebo olejovou servítkou.
pavelj
Robím palacinky od detstva, presne podľa tohoto receptu, sú najlepšie!
Olej nepoužívam vôbec vo varení, iba bravčovú masť, sú potom ľahšie.
Od istého času namiesto polovice múky pridám ovsené vločky a štipku škorice, najlepšie palacinky na svete
ivkopivko
Strašne sa trhali, vôbec nešli otáčať, mala som aj teflonovu panvicu, aj som mastila, naozaj veľmi riedke cesto, pri dávala som aj múku aj vajíčko, potom bolo trochu lepšie, inak chuťovo sú fakt jemne, ale mala som slzy v očiach, keď som ich robila, dcéra ich robila tiež a to isté, strašne sa jej trhali, a palacinky sme robili mrte krát,
viera1
@ivkopivko (13.3.2020 18:08)

Na 0,5l mlieka ide 250g múky a tri vajcia.Schválne som teraz odvážila objem dvoch veľkostí lyžíc a do jednej mi vošlo 8g vody a do druhej 13g a pri múke to bude ešte väčší rozdiel podľa toho,ako kopcom naplníš lyžicu.Podstatné je nechať cesto postáť.Z tohto množstva by malo vyjsť 20ks palaciniek (tenkých),robených na panvici s dnom ↔ 20cm.
viera1
@viera1 (14.3.2020 14:52)

Kto nemá váhu,250g hl. múky je 4dl neosiatej múky :).
relex
Vyskúšal som sú naozaj super. Ďakujem.
radipat
Recept fajn ale 10 polievkových lyžíc múky je malo!!
finczi
@radipat (1.4.2020 18:19)

Tak, včera som robila, dala som 10 kopcovitých lyžíc a pre mňa bolo zas veľa, doliala som trošku mlieka. Každá lyžica je ale iná..každý si upraví podľa seba a svojich potrieb...
sofinyyy
Akurát ich robíme, naozaj sa nelepia ale treba pridať trochu mlieka
zuziiik
Už dvakrát som naletela na tento recept, lebo mi ho vyhodil google a dvakrát som sa nanadávala jak pohan. Cesto je neskutočne riedke a trhá sa. Pridala som dokonca o 6 lyžíc viac múky a stále to stojí za figu. Neodporúčam!
lilianeast
Ďakujem, ale mne tento recept nepomohol. Chcela som vyskúšať palacinky na iný spôsob, ako bežne robím, ale recept je nanič. Presne ako už niekto iný písal - 10 polievkových lyžíc nie je dobrý údaj. Aj keď som dala kopcovité, múky bolo málo, cesto bolo vodové! (A počkala som 20 minút.) A že nelepia? Vyskúšala som 3 panvice a na všetkých lepili a trhali sa. Musela som sa vrátiť k môjmu osobnému receptu.
merevik
Recept super, palacinky su naozaj vynikajuce - ja davam 11 lyzic muky a bezlaktozove mlieko.
Palacinky su fakt paradne a okrem prvej sa netrhaju vobec.
Ja som asi lepsie nejedla.
dedojezo
SUPER recept, neviem čím to je, ale to sú prvé palacinky z mlieka, ktoré mi neprihoreli!!


lusiii
Ďakujem za recept. Ja len podľa tohto vždy robím ❤️❤️❤️
vili33
Ten kto pridal tento recept, v živote nerobil palacinky! Na pol litra mlieka veľmi málo múky, cukru. Recept si prosím Vás nabudúce odskúšajte
natjadvis
Výborný recept,pečiem na panvici delimano a absolútne žiaden problém,ani s prvou ?? múku dávam tých 10lyžíc,ale veľmi vrchovaté lyžice.Ale ak treba tak aj viac,už podľa oka.
nika33
Ja som tiež robila podľa tohto recepta a ako boli dobre...ale potom som si recept upravila tak, ze ja dávam 8 PL hladkej muky kopcom samozrejme inak je ozaj malo múky tam a potom tam pridám 2 polievkové lyžice polohrubej múky kopcom, dám tam ešte aj trochu oleja cca 1dc, ja dávam od oko a okrem toho vanilkového cukru pridám aj ktystalovy cukor ... potom sú palacinky ozaj mňam
bugout
@emiska (9.6.2023 13:53)
Som vážne zvedavý či bude reagovať na príspevok starý skoro päť rokov.
1x leaela
zuziacik
@zuziiik (17.5.2020 11:55)

Ja tiež 🤣 XY krát som povedala, že už nikdy v živote nebudem robiť palacinky. Skúšal to aj môj brat a jemu to tiež nešlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia