Jesenné (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Hubové kysnuté bochníčky s bylinkovým maslom

Bezmäsité jedlá

Cesto: Z vlažného mlieka, cukru, zo soli a z droždia pripravíme kvások. Preosiatu múku dáme...

prazdny

Pečené cviklové carpaccio

Bezmäsité jedlá

Obmena tradičného talianskeho cviklového carpaccia.

prazdny

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou

Bravčové mäso

Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...

prazdny

Gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku

Dezerty

Na slávnostný vianočný stôl patrí aj slávnostný dezert. A taký je aj náš dnešný recept na gaštanový koláč Mont Blanc bez lepku...

prazdny

Strúhaný jablkový koláč so snehom

Koláče

Z Hery, žĺtkov, práškového cukru, múky a 1 čajovej lyžičky prášku do pečiva vypracujeme...

prazdny

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

Hlavné jedlá

Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

prazdny

Dvojfarebná tekvica

Bezmäsité jedlá

Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

prazdny

Tekvica na sladko

Bezmäsité jedlá

Ak má niekto rád teplé a zdravé raňajky, tak si isto zamiluje tento recept :)

prazdny

Mrkváčik

Koláče

Najprv si posekame orechy a postrúhame mrkvu. V druhej miske vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridávame...

prazdny

Kočonina

Bravčové mäso

Najlepšia kočonina (huspenina) mojej starej mamy....

prazdny

Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi

Večera

Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.

prazdny

Brownies z cvikly

Koláče

Cvikla je veľmi zdravá zelenina, ktorá sa dá použiť nielen na chutné jedlá, ale aj...

prazdny

Jablkovo-orieškové bábovky

Koláče

Výborné vláčne bábovky z jabĺk, orieškov a škorice....

prazdny

Haškov frgál

Dezerty

Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto...

prazdny

Špagetová tekvica s bravčovým mäsom

Bravčové mäso

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice. Dá sa z nej pripraviť mnoho jedál....

prazdny

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi

Hlavné jedlá

lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

prazdny

Slivková dobrota

Koláče

Toto jedlo je fakt dobrota. Má úspech nielen u detí, ale aj dospelých...

prazdny

Perník s jahodovou polevou

Koláče

Rúru rozohrejeme na 180 ºC a hlbší plech (25x35 cm) vystelieme papierom na pečenie.

prazdny

Pohánka s ovocím

Bezmäsité jedlá

Pohánku môžeme pripraviť aj nasladko....

prazdny

Rýdziky pečené na masle

Bezmäsité jedlá

Hubárska sezóna je v plnom prúde. Nazbierajte si rýdziky a upečte z nich fantastickú pochúťku na...

prazdny

Husacie plátky na mrkvovom pyré s marinovanou hruškou

Hlavné jedlá

Hus umyjeme, vysušíme, odrežeme krídla, zrežeme tuk a kožu okolo konečníka a krku, osolíme,...

prazdny

Fazuľka s vajíčkami

Večera

Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.

prazdny

Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka

Bezmäsité jedlá

Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina...

prazdny

Tekvicovo-ananásový cheesecake

Dezerty

S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....

prazdny

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou

Cestoviny

Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

prazdny

Hríbovo-hubová torta Máryška Šedivá

Hlavné jedlá

Použila som v tomto recepise väčší počet surovín a možno zdanlivo na prvý pohľad neladiacich chuťovo...

prazdny

Múmie z lístkového cesta a tekvicového pyré

Koláče

Do týchto sladkých múmií z lístkového cesta bude radosť zahryznúť.

prazdny

Smažené kapustové závitky

Bravčové mäso

Uvarené kapustové listy natrieme kremžskou horčicou, uložíme na ne plátky šunky a syra, na to...