Tekvicovo-paprikové lazane s fetou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Tekvicovo-paprikové lazane s fetou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 220, 175 °C

Suroviny

1 kg
6 ks
400 g
30 g
50 g
500 ml
1 PL
2 vetvičky
6 strúčikov
400 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu, papriku s tymianom a cesnakom dáme piecť do rúry predhriatej na 220 °C. Pečieme, kým paprika nemá hnedastú farbu. Po dopečení papriku necháme spariť v mikroténovom vrecku a olúpeme ju.

  2. 2

    Z masla a múky pripravíme zásmažku, zalejeme ju mliekom. Bešamel ochutíme soľou, bielym korením, muškátovým orieškom a upečeným cesnakom. Prevaríme 10 minút.

  3. 3

    Tekvicu nakrájame na plátky. Do formy vytretej maslom potom ukladáme vrstvy bešamelu, lazaní, tekvice, papriky a fety. Pečieme 30 minút pri 175 °C.

Diskusia k receptu

sisok
Pan Sefkuchar, kuchynu mate dobru, naozaj som sa najedla, no ale ten servis....nieco s tym budete musiet spravit ;) nech sa dari v priprave dobrotok v kuchyni!