Tekvicovo-paprikové lazane s fetou
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 220, 175 °C
na 220, 175 °C
Postup
-
1
Tekvicu, papriku s tymianom a cesnakom dáme piecť do rúry predhriatej na 220 °C. Pečieme, kým paprika nemá hnedastú farbu. Po dopečení papriku necháme spariť v mikroténovom vrecku a olúpeme ju.
- 2
Z masla a múky pripravíme zásmažku, zalejeme ju mliekom. Bešamel ochutíme soľou, bielym korením, muškátovým orieškom a upečeným cesnakom. Prevaríme 10 minút.
- 3
Tekvicu nakrájame na plátky. Do formy vytretej maslom potom ukladáme vrstvy bešamelu, lazaní, tekvice, papriky a fety. Pečieme 30 minút pri 175 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu