Dvojfarebná tekvica

inkheart - bez fotkyinkheart, 9. februára 2013

Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať so zimou či jeseňou. Obsahuje veľa karotenoidov, čo Zobraziť celý popisŽltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať so zimou či jeseňou. Obsahuje veľa karotenoidov, čo sú prírodné antioxidanty. Pre telo oveľa lepšie ako prášky! Tento recept je veľmi jednoduchý a má výborný vedľajší produkt - vývar, ktorý vám poslúži ako základ pre výbornú polievku. Zdravé, rýchle a navyše tak efektívne!

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Pokrájať tekvice na malé kúsky a vyhodiť semienká a kôrku; pokiaľ používate tekvicu Hokkaido, kôrku nevyhadzovať, pri varení zmäkne. Takisto pokrájať cesnak. Pokiaľ ho máte radi, kúsky nemusia byť úplne miniatúrne - keď budú väčšie, viac vynikne jeho chuť. Olúpať a pokrájať mrkvu.

  2. 2

    Zmes dáme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Pridáme časť petržlenovej vňate, niečo ale necháme i na koniec varenia, dodá to pokrmu príjemnú čerstvosť. Podľa chuti pridáme čierne korenie (najlepšie čerstvo namleté), sušené provensálske byliny a rascu (ktorou odporúčam nešetriť, kombinácia rasca + tekvica je nesmierne chutná). Hrniec prikryjeme a privedieme do varu.

  3. 3

    Po dosiahnutí bodu varu stíšime plameň a varíme zhruba 7 minút. Následne odstavíme a vzniknutý vývar scedíme do pripraveného hrnca/misy. A máte základ výbornej polievky, ktorú si môžete pripraviť na večeru alebo na nasledujúci deň, aby ste neboli "pretekvicovaní". :) Pripravenú zmes ešte ozdobte čerstvou petržlenovou vňať a môžete servívovať.

Diskusia k receptu

kata
Inkheart, zaujímavý a teraz v zime veľmi vhodný recept. ukladám a keď kúpim tekvicu, vyskúšam. s čím odporúčaš podávať?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia