Ďalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež diétna, dodávajúca betaglukány pre srdciarov, vhodná pre diabetikov, nápomocná imunitnému systému. Zobraziť celý popisĎalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež diétna, dodávajúca betaglukány pre srdciarov, vhodná pre diabetikov, nápomocná imunitnému systému. Jogurt ju príjemne zjemňuje.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšenicu alebo triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.
- 2
V novej vode varíme asi 35-40 minút, nie celkom rozvariť, zrnká musia zostať chrumkavé.
- 3
V druhom hrnci uvaríme hlivu nakrájanú na tenké pásiky.
- 4
V rajnici rozpálime olej a osmahneme na ňom na hrubšie nakrájanú cibuľu.
- 5
Pridáme uvarenú a zliatu obilninu, hlivu a spojíme za miešania cca 7 minút.
- 6
Nakoniec zamiešame jogurt a podľa chuti osolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu