Obilninová zmes Hlivačka

nonna - fotkanonna, 4. júna 2012

Ďalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež diétna, dodávajúca betaglukány pre srdciarov, vhodná pre diabetikov, nápomocná imunitnému systému. Zobraziť celý popisĎalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež diétna, dodávajúca betaglukány pre srdciarov, vhodná pre diabetikov, nápomocná imunitnému systému. Jogurt ju príjemne zjemňuje.

1
porcia
5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g alebo triticale
50 g
1 /125ml/ ks
1 ks stredne veľká




Postup

  1. 1

    Pšenicu alebo triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.

  2. 2

    V novej vode varíme asi 35-40 minút, nie celkom rozvariť, zrnká musia zostať chrumkavé.

  3. 3

    V druhom hrnci uvaríme hlivu nakrájanú na tenké pásiky.

  4. 4

    V rajnici rozpálime olej a osmahneme na ňom na hrubšie nakrájanú cibuľu.

  5. 5

    Pridáme uvarenú a zliatu obilninu, hlivu a spojíme za miešania cca 7 minút.

  6. 6

    Nakoniec zamiešame jogurt a podľa chuti osolíme.

Diskusia k receptu

mracik9
Nó,varenú pšenicu robím ako prílohu,ale toto je tiež fajnotka,určite skúsim.
nonna
@mracik9 - Ahojček Mráčik-Nemráčik, lebo Ty mráčik rozhodne nie si!!! Ale Slniečko, čo vie potešiť a pohľadiť lúčmi. Ďakujem za koment, ale najmä za ten pri nátierke "Vták ohnivák", ktorý som si objavila náhodou až teraz. Strááááááášne ma potešil. Si naozaj kus dobrosrdečného, nezávistlivého človeka. Chodí takých po svete dnes veľmi málo, a preto si nesmierne vážim, že som Ťa tu stretla a získala jednu moc fajn kamarádku. Želám Ti krásny, pokojný víkend prežitý podľa Tvojich predstáv!
mracik9
nonna, len toľko nechváľ,nikdy som nebola zavistliva,to je pravda a všetko čo som tam napísala je pravda,fakt toto čo tu dávaš je iné a môjmu srdcu blízke.Keď začínam variť a neviem napríklad čo zo zeleniny,tak stále si u teba nájdem inšpiráciu,tvoje recepty sú pripravované srdcom a to je cítiť z každého receptu,som rada že si tu,prajem aj tebe krásny víkend.
nonna
Keď je niečo vhodné na pochvalu, tak ja som toho názoru, že treba pochváliť, lebo tá pochvala aj poteší, aj povzbudí, dodá energie a niekedy môže doslova zachrániť od niečoho zlého. A určite poteší aj to, že sa niečo nevytvára len tak samoúčelne, len pre jedného niekoho, ale že je to prospešné a užitočné pre viacerých. Potom to má zmysel a mne sa bude dnes vskutku dobre spinkať po prečítaní týchto riadkov od Teba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia