Obilninová zmes Hlivačka

nonna - fotkanonna, 4. júna 2012 12:01
Ďalšie recepty »

Ďalšia z mojich obilninových zmesí, tentokrát s hríbami, inak ochutená, ako predošlá. Tiež diétna, dodávajúca betaglukány pre srdciarov, vhodná pre diabetikov, nápomocná imunitnému systému. Jogurt ju príjemne zjemňuje.

1
porcia
5 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

100 g alebo triticale
50 g
1 /125ml/ ks
1 ks stredne veľká
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pšenicu alebo triticale namočíme na 12 hodín, zlejeme.

  2. 2

    V novej vode varíme asi 35-40 minút, nie celkom rozvariť, zrnká musia zostať chrumkavé.

  3. 3

    V druhom hrnci uvaríme hlivu nakrájanú na tenké pásiky.

  4. 4

    V rajnici rozpálime olej a osmahneme na ňom na hrubšie nakrájanú cibuľu.

  5. 5

    Pridáme uvarenú a zliatu obilninu, hlivu a spojíme za miešania cca 7 minút.

  6. 6

    Nakoniec zamiešame jogurt a podľa chuti osolíme.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist