Foto: nonna
Diétny, ľahký šalát, ktorý zároveň aj zasýti. Vďaka rajčinám je šťavnatejší, paprika dodáva pikantnosť, korenie Adžika ozvláštňuje chuťou byliniek čistej zakaukazskej prírody. Šalát doplní Zobraziť celý popisDiétny, ľahký šalát, ktorý zároveň aj zasýti. Vďaka rajčinám je šťavnatejší, paprika dodáva pikantnosť, korenie Adžika ozvláštňuje chuťou byliniek čistej zakaukazskej prírody. Šalát doplní mnohé minerály, biologicky aktívne látky - lykopény, mikrobicídne látky, živé enzýmy, antioxidanty, škrob, čiže je vhodný aj pre nie veľmi závažné stavy diabetu a dôležitý kapsaicín z papriky podnecujúci aktivitu hepatocytov, tým odstraňovanie splodín metabolizmu a tiež bojujúci proti zhubným bunkám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Zemiaky neošúpeme, dobre umyjeme, nakrájame na malé kocky, ostatnú zeleninu umyjeme, pór pokrájame na kolieska, papriku zbavíme stonky a jadrovníka a nakrájame na úzke krúžky, rajčiny na malé kúsky, pažítku posekáme na krátke kúsky.
-
3
Zemiaky dáme variť na 5 minút.
-
4
Minútu pred koncom varenia pridáme pór. Scedíme, 1dl vývaru odložíme.
-
5
Všetku zeleninu dáme spolu, trochu osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme Adžikou a opatrne premiešame.
-
6
Dobre, rovnorodo zmiešame jogurtovú majonézu so zemiakovým vývarom, trošku osolíme a vmiešame pažítku.
-
7
Dressingom prelejeme zeleninu, jemne premiešame a necháme ustáť chute počas štyroch až šiestich hodín. Kľudne aj viac.
-
8
Zdravé a príjemné ochutnávanie!
Diskusia k receptu