Šalát s dressingom BabenoLetný fotorecept

nonna - fotkanonna, 7. novembra 2013
Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept)
Foto: nonna

Diétny, ľahký šalát, ktorý zároveň aj zasýti. Vďaka rajčinám je šťavnatejší, paprika dodáva pikantnosť, korenie Adžika ozvláštňuje chuťou byliniek čistej zakaukazskej prírody. Šalát doplní Zobraziť celý popisDiétny, ľahký šalát, ktorý zároveň aj zasýti. Vďaka rajčinám je šťavnatejší, paprika dodáva pikantnosť, korenie Adžika ozvláštňuje chuťou byliniek čistej zakaukazskej prírody. Šalát doplní mnohé minerály, biologicky aktívne látky - lykopény, mikrobicídne látky, živé enzýmy, antioxidanty, škrob, čiže je vhodný aj pre nie veľmi závažné stavy diabetu a dôležitý kapsaicín z papriky podnecujúci aktivitu hepatocytov, tým odstraňovanie splodín metabolizmu a tiež bojujúci proti zhubným bunkám.

2
porcie
17 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
40 g
5 ČL
1 dl
1 tenší zväzok
1,5 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky neošúpeme, dobre umyjeme, nakrájame na malé kocky, ostatnú zeleninu umyjeme, pór pokrájame na kolieska, papriku zbavíme stonky a jadrovníka a nakrájame na úzke krúžky, rajčiny na malé kúsky, pažítku posekáme na krátke kúsky.

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky dáme variť na 5 minút.

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Minútu pred koncom varenia pridáme pór. Scedíme, 1dl vývaru odložíme.

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetku zeleninu dáme spolu, trochu osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme Adžikou a opatrne premiešame.

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobre, rovnorodo zmiešame jogurtovú majonézu so zemiakovým vývarom, trošku osolíme a vmiešame pažítku.

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dressingom prelejeme zeleninu, jemne premiešame a necháme ustáť chute počas štyroch až šiestich hodín. Kľudne aj viac.

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zdravé a príjemné ochutnávanie!

    Šalát s dressingom BabenoLetný (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

alex37
vyzerá dobre, musím ho ešte podrobne naštudovať, pekný deň 5hv.
radulienka
Oh, @Nonna , podľa tanierika som poznala, že recept je od teba, ako vždy ľahučký na žalúdok, musím vyskúšať, sú tam samé zdravé veci, díky za recept a pekné pozdravy do domoviny...
nonna
@alex37 - vďaka za pristavenie sa! Je ľahodný, dá sa na ňom pošmáknuť.
nonna
@radulienka - príď, nemusíš nič probírungovať, ešte čaká, dozrieva, arómy, chute sa práve ustálujú. Čaká na večeru...... Si vítaná! Ako vždy!
martinis
aj tento šalát sa mi páči, hádam jediné čo pozmením je že by som dressing ponechal hustejší, neriedil by som ho, alebo ak, tak jogurtom. Adžiku nemám, ale použijem jednu zo svojich obľúbených zmesí korení, vďaka za zdravý recept ;)
nonna
@martimis - vďaka za úprimné hodnotenie. A k tomu dressingu, samotná jogurtová majonéza je dosť hustá, ťažko by sa rozmiešavala v zelenine, aj chuťovo by to bolo veľmi hútne. Ja mám radšej riedke, ľahké dressingy. Ale sprav si podľa seba. Možno, že ak prihodíš do vývaru viac majonézy, bude Ti to stačiť.