Diétny, ľahký šalát, ktorý zároveň aj zasýti. Vďaka rajčinám je šťavnatejší, paprika dodáva pikantnosť, korenie Adžika ozvláštňuje chuťou byliniek čistej zakaukazskej prírody. Šalát doplní mnohé minerály, biologicky aktívne látky - lykopény, mikrobicídne látky, živé enzýmy, antioxidanty, škrob, čiže je vhodný aj pre nie veľmi závažné stavy diabetu a dôležitý kapsaicín z papriky podnecujúci aktivitu hepatocytov, tým odstraňovanie splodín metabolizmu a tiež bojujúci proti zhubným bunkám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
40 g |
|
5 ČL |
|
1 dl |
|
1 tenší zväzok |
|
1,5 ČL |
|
podľa chuti |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Zemiaky neošúpeme, dobre umyjeme, nakrájame na malé kocky, ostatnú zeleninu umyjeme, pór pokrájame na kolieska, papriku zbavíme stonky a jadrovníka a nakrájame na úzke krúžky, rajčiny na malé kúsky, pažítku posekáme na krátke kúsky.
-
3
Zemiaky dáme variť na 5 minút.
-
4
Minútu pred koncom varenia pridáme pór. Scedíme, 1dl vývaru odložíme.
-
5
Všetku zeleninu dáme spolu, trochu osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme Adžikou a opatrne premiešame.
-
6
Dobre, rovnorodo zmiešame jogurtovú majonézu so zemiakovým vývarom, trošku osolíme a vmiešame pažítku.
-
7
Dressingom prelejeme zeleninu, jemne premiešame a necháme ustáť chute počas štyroch až šiestich hodín. Kľudne aj viac.
-
8
Zdravé a príjemné ochutnávanie!
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu