
Krkovička v hořčičné omáčce s kluskami
Krkovičku nakrájíme na čtyři plátky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi...

Paradajkový šalát
Tento šalát sa u nás robí odkedy si pamätám vždy v rajčinovej sezóne. Je veľmi jednoduchý...

Staročeský bravčový jazyk
Nie každý je ochotný jesť bravčové jazyky a podobné veci, ale ten kto to ochutnal Vám...

Dusená sladká kapusta s karamelom a zelenými jablkami
Mám vnútorný pocit, že sa s Vami doma potrebujem podeliť aj s mojimi skúsenosťami s prípravy...

Oškvarkové pagáče
Síce nie je z mojej hlavy, ale patrí medzi poklady našej kuchyne. Mama ich ľúbi...

Moje budapeštianske rezy
Na Vareche je uvedený recept pod týmto názvom, ale je celkom iný. Tento je náš...

Topánočky na tortu - hmota marshmallows
Recept na hmotu som použila od MOLI, len som použila menšie množstvo. Marshmallow...

Formy na Panettone
Keďže sa mi skôr nepodarilo, píšem až teraz ako sa dajú vyrobiť aj podomácky formy na...

Kysnutý jablčník alebo beľuš
Tento kysnutý beľuš pečiem rada je to tenké cesto plnené bohatou plnkou jabĺk. Sú to aspoň...

Bomba jablčník
Tento recept mi dala moja susedka, nakoľko sme mali v jednom roku na záhradke veľa...

Naša kapustnica
Včera sme od mojich rodičov doniesli tohtoročnú kyslú kapustu, takže hneď ju bolo treba okúsiť a...

Slávky na víne
Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, ...

Kapustový šalát - Салата със зеле и моркови
Tento šalátik, je pre mňa tiež jedna z vychytávok Bulharskej kuchyne. Šalát je dobrý aj...

Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...

Bravčové karé plnené praženicou
Plnené mäso dobre vyzerá a vytvára zaujímavú kombináciu chutí....

Plnený bravčový bôčik
Pripravíme si suroviny - bôčik ( narezaný z jednej strany, aby sa vytvorila kapsa ) , ...

Orechovo-tvarohový linzer
Uvedené surovíny na prvé cesto zhnetieme a odložíme do chladu, kým si pripravíme plnku a suroviny...

Kurací stroganov podľa Valéra Ferka
Moderátor Valér Ferko pripraví svoj obľúbený kurací stroganov

Granadírsky pochod
Toto jedlo robievam často, priateľ ho konzumuje s mliekom, ja so šalátom, alebo...

Pečená krkovička na rozmaríne s kapustovými haluškami
U nás doma milujeme toto jedlo... Rýchlo sa urobia halušky, udusí kapusta, prešpikuje mäsko...

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Medailónky Panenky Márie
Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej...

Rezance s makom
Z múky, vajca, soli a trošku vody si urobím rezancové cesto. Poriadne vymiesim a...

Panenka s pretlačenými zemiakmi a fazuľkou
Tento recept som si vymyslela narýchlo a mojim chutil .

Čína po žilinsky
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je...

Živánska na plechu
Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska, pridáme soľ, červenú sladkú papriku a premiešame. Stehná vykostíme, ...

Jednoduché langoše s kefírom
Recept mám od mojej mamy. Langoše sú výborné, chutia celej rodine

Úžasný dedinský turecký chlieb (Ekmek)
Výborný chlebík z dedinky môjho manžela, kde ho gazdinky pečú vo velkej peci....