Foto: kattruss
Toto je najlepšia čokoládová tortička, čo som doteraz jedla, takže sa s ňou chcem s vami podeliť :) Užite si tento zážitok :)
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
500 g |
|
2 ks |
|
150 g s kypriacim práškom |
|
225 g |
|
40 g |
|
60 ml |
|
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: | |
200 g |
|
160 ml |
|
Postup
-
1
Maslo rozpustíme, pridáme čokoládu a necháme rozpustiť. Potom pridáme aj cukor a vodu a miešame na miernom ohni, kým sa nerozpustí. Spraví sa nám tuhšia hmota, ktorú necháme asi 10 min vychladiť a prelejeme do väčšej misy.
- 2
Do čokoládovej hmoty metličkou vmiešame vajíčka, ktoré sme si vopred rozšľahali vidličkou. Potom pridáme preosiatu múku (hladkú, polohrubú s kypriacim práškom) a taktiež preosiate kakao. Všetko spolu premiešame jemne vareškou. Cesto nemá byť tuhé, ale redšie. Keďže gramy som premieňala z "cups", treba s múkou zaobchádzať trošku opatrne. :) Už som to opravila, tak dúfam, že to bude sedieť.
- 3
Čokoládová poleva: V smotane na šľahanie roztopíme čokoládu a miešame na miernom ohni. Spraví sa nám krémová hmota, ktorú potom nalejeme na čokoládovú tortu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
200 gr horkej čokolády Figaro, 150 gr. kvalitne maslo, 1 čaj.lyž.prášok do pečiva,
250 gr tmaveho trstinového cukru, 30 gr kakao , 3 cele vajcia, 1 dcl. Kefir, cmar alebo kysla smotana
100 gr.polohrubej muky, 1 pol.lyz.instantnej kavy rozpustenej v 1 dcl. horucej vody.
Nad vodnou laznou rozpustime cokoladu, maslo , kakao, pridame kávu a hnedy cukor.
Masu spojime a nechame chladnut do vlazna. Do vlaznej masy pomaly zamiesame cele vajcia s kefirom a muku s praskom do pečiva a mozeme pridat aj vanilku alebo vanilk.cukor.
Moze sa pridat aj kora z dvoch pomarancov. Pozor! , len oranzovu cast, ostatne je horke.
Zmes vylejeme do vymastenej formy a pecieme pri 160 st. cca 60 – 80 min. Kontrolovat
Ihlou, ked cesto nelepi uz dalej nepiect !!! Potom nanesieme ešte na horúci korpus kyslastý džém. Nechat vychladnut vo forme.Dobre je mat vo forme na spodku peciaci papier, ktory sa da lahko odstranit . Natierame potom tu stranu hladku od papiera.
Poleva
Ingrediencie :
150 – 200 gr tmavej horkej cokolady Figaro, 1 pol.lyzica kakaa, polovica z maleho masla , 1 dcl šlahackovej smotany.1 vanilk.cukor. Pozor ziadny iny cukor!!!
Všetko spojime nad vodnou laznou a nechame chladnut na vlaznu hmotu. Dobre vychladeny
Korpus natrieme čok. hmotou len zvonku a dame vychladit .
2 cups krupic. cukru, 1 cup múky s kypr. práškom, 1 a 1/2 cup hladkej múky, 1/4 cup kakaa.