Čokoládová kocka a la sacher
Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Do vodného kúpeľa dáme rozpustiť čokoládu, maslo, vodu a práškový cukor. Keď je všetko rozpustené, odstavíme a pridáme múku a nakoniec vyšľahané bielky. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 – 190o C desať až dvanásť minút.
- 2
Upečené hneď vyklopíme a necháme vychladnúť. Po šírke plát rozrežeme na dva rovnaké plátky a spojíme ich džemom. Dáme do chladničky.
- 3
Medzitým rozpustíme čokoládu a rovnomerne potiahneme dezert.
- 4
NÁŠ TIP: Do originálnej Sacherovej torty sa používa zásadne marhuľový džem. Aj v prípade týchto kociek ho skúste použiť namiesto jahodového.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@maruskaba : ta poleva sa vola "Ganache" a vzdy sa podari- ked stuhne tak sa z nej daju robit velmi dobre "Truffles" bombony.