Čokoládová kocka a la sacher

Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 1. apríla 2010
Čokoládová kocka a la sacher
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

250 g
6 ks
60 g
1 dl
100 g
2 ks
110 g




Postup

  1. 1

    Do vodného kúpeľa dáme rozpustiť čokoládu, maslo, vodu a práškový cukor. Keď je všetko rozpustené, odstavíme a pridáme múku a nakoniec vyšľahané bielky. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu pri teplote 180 – 190o C desať až dvanásť minút.

  2. 2

    Upečené hneď vyklopíme a necháme vychladnúť. Po šírke plát rozrežeme na dva rovnaké plátky a spojíme ich džemom. Dáme do chladničky.

  3. 3

    Medzitým rozpustíme čokoládu a rovnomerne potiahneme dezert.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Do originálnej Sacherovej torty sa používa zásadne marhuľový džem. Aj v prípade týchto kociek ho skúste použiť namiesto jahodového.

Diskusia k receptu

maruskaba
Práve ju idem piecť, ale prekrojený zákusok pokvapkám výdatne Capa Negra, to je brandy a potriem čučoriedkovým džemom, navrch veľa lahodnej čokolády /čokoláda roztopená nad parou so smotanou na šľahanie/
vcelka
My doma robievame podobný zákusok, ale osvedčil sa nám iba domáci ríbezľový lekvár. Ten je tak akurát pikantný a kombinácia sladkej hustej čokoládovej polevy s osviežujúcim kyselkavým (preto musí byť domáci a nie z obchodu) lekvárom je úžasná. Moja mama pred dvoma dňami vyskúšala podobný ale komplikovanejší recept a všetci sme jednomyseľne schválili, že sa pekne vráti k pôvodnej našej verzii... :-)) (Teraz je u nej moja dcéra a nechce sa odtiaľ vrátiť domov, lebo v pekáči leží práve ten čokoládovo-ríbezľový koláč)...
danmaj
urcite vyskusam,lebo mam viac receptov a nebola som spokojna.
honestka
Pri "Sacher torte" najviac zalezi na vysokopercentnej cokolade co sa odrazi v chuti, pretoze je taka jednoducha.
@maruskaba : ta poleva sa vola "Ganache" a vzdy sa podari- ked stuhne tak sa z nej daju robit velmi dobre "Truffles" bombony.
babi
ja pekávam Sacher tortu mám vyskúšaný dobrý recept, aj som čítala viac receptou na ňu, ale tu ma prekvapuje že do cesta idú iba bielky. Nie je to chyba?
bambulka368
čím je poliaty ten zákusok? vyzerá to, s prepáčením ako keby bolo na ňom napľuté :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia