Jahodová torta

merylin - bez fotkymerylin, 11. februára 2013
Jahodová torta
Foto: merylin

Tortu s jahodami som piekla mojej kamoške k jej meninám.Kedže má rada jahody, tak som spravila jahodovú.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
20 dkg
18 dkg
1 ks
0,5 dcl vlažná
Plnka jahodová:
1/2 l
2 ks
20 dkg
20 dkg
Ozdoba:
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame si žltky s cukrom ,zároveň pridávame vlažnú vodu ,potom si rozmiešame múku s práškom do pečiva a a postupne pridávame do cesta,nakoniec pridáme zľahka sneh z bielok. Dáme do vymastenej formy vysypanej múkou-/ moja forma má priemer 22cm/. Dáme piecť na 180 stupňov v elektric.trúbe ,pečieme 45 minút. Ked je upečený korpus, tak si ho necháme vychládnuť. Potom ho prerežeme na 3 pláty.

    Jahodová torta - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: Z mlieka a pudingových jahodových práškov si uvaríme hustý krém,ktorý podľa chuti osladíme cukrom. Necháme za stáleho miešania vychládnuť.Heru vymiešame s cukrom práškovým to je s 20 dkg do peny a potom postupne zamiešavame po častiach vychládnutý pudingový krém, a tým nám vznikne jahodová plnka.

    Jahodová torta - obrázok 2
  3. 3

    Potom natrieme každý jeden plát jahodovým krémom. Vyšľaháme šľahačku a boky torty si ňou potrieme aj povrch torty. Poukladáme čerstvé jahody, a ozdobíme ešte šľahačkou, a to tak že si dáme do cukrárenského vrecka šľahačku a robíme všelijaké ozdoby -výtvory. Boky torty som ozdobila čokoládovými ozdobami a povrch som posypala ešte čokoládovou ryžou, tak ako je na obrázku.

    Jahodová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

ajuschka
jeeej ta je krasna. mne torta nikdy nedrzi tvar. nech robim co robim vyjde mi krem riedky a nedrzi tam kde ma. takze potom mam taku.... no ako by som to... homolu
gordonko
@Merylin .... maš ho pekný ,,maková panenko,, ked si zobrala také pekné jahody ...... nenisi Ty ,,Maruška od 12 mesiačikou ,, ?????
merylin
gordonko --jahody som kúpila v Lídli, hahaaha,ja nie som Maruška :-))
radost
jéééj..veľmi pekne vyzerá-dobre sa na ňu pozerá...nemôžem teraz zvečera..ale..môžem ráno..nechaj kúštik-mladá dámo...áno???
merylin
ajuschka --si ešte mladá a naučíš sa neboj aj ty raz dokážeš tortu ,aj krém a všetko čo k tomu patrí,,
denyany
to je niečo pre oči, aj pre maškrtné jazýčky !
babkamt
Vydarená jahodová torta. Si dobrá priateľka.
travellovers
Musím ti veľmi poďakovať za túto tortu. Robila som ju aj mamine na jej 39 narodeniny a aj nádejným svokrovcom ako dezert a mala obrovský úspech, dá sa zdobiť na veľa spôsobov, korpus je šťavnatý a ešte nikdy sa doma nestalo, že by torta behom chvíľky zmyzla. Okrem toho, je vhodná na toto letné obdobie, pretože nie je ťažká a je osviežujúca. Ja nie som taká skúsená cukrárka, ale naozaj sa táto torta dobre robila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia