Slovenský cibuľový šalát zemiakový

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 16. augusta 2014

Tento šalát robíme v rodine už veľa rokov k smaženému mäsu tu je naša výroba.

8-10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 kg
3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3 PL
2 PL
2 PL
2 PL
2 ks
1 kocka
0,5 cl
1 ČL
0,75 l




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke tak aby sa nerozvarili necháme vychladnúť. V inom hrnci vo vode uvaríme zeleninu s octom, cukrom, mleté čierne korenie, bujónom a osolíme. Ak je zelenina uvarená pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú nacháme prejsť varom asi 3 minúty. Očistené zemiaky nakrájame na kocky do misy pridáme nakrájanú zeleninu aj uhorkami na drobno.

  2. 2

    Ďalej pridáme horčicu, olej, nálev z uhoriek a vývar zo zeleniny aj s cibuľou asi tak aby po premiešaní všetkého šalát bol viac mokrý ako suchý. Zemiaky to stiahnu. Všetko dobré premiešame prípadne dosolíme a necháme postať aspoň 3 hodiny. Podávame k smaženému mäsu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

aroooo
áno, existuje aj cibuľový zemiakový šalát, tento to však nie je, je to podľa mňa zem. šalát aj s cibuľou.....
orchidea
Tiež robím zemiakovo-cibuľový šalát ale tam ide okrem zemiakov len cibuľa a kyslé uhorky...no nech už tak alebo tak šalát je vždy super aj tento tvoj vyzerá na zjedenie :)
patroveckypitrs
Pre aroooo iný kraj iný mrav. Koniec koncov nikoho nenútim robiť moju verziu ako chuti u nás. Je to inšpirácia dobrý kuchár berie na vedomie a varí podľa svojej chutí.
1x apik
rea1
robievam taký, len vynechávam olej a bujón. niekedy horčicu zamením za trochu majonézy ale málokedy, horčica šalátu pridáva dobrú chuť. :-)
aroooo
samozrejme, iný kraj, iný mrav...., robievam tiež podobný /zemiaky,soľ, mčk,cibuľa, varená mrkva,trochu hrášok,horčica,sladko-kyslý nálev s trochou oleja, alebo aj z tých uhoriek, majonézu veľmi nemusím. Pod cibuľovým ja rozumiem len zemiaky,dosť cibule, soľ, mčk, sladko-kyslý nálev a taký čerstvý s fašírkou..... no už len o tom budem rozmýšľať.....
radox1
receptov je kopec,v kazdom pripade odporucam cibulu-cervenu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia