Foto: patroveckypitrs
Tento šalát robíme v rodine už veľa rokov k smaženému mäsu tu je naša výroba.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke tak aby sa nerozvarili necháme vychladnúť. V inom hrnci vo vode uvaríme zeleninu s octom, cukrom, mleté čierne korenie, bujónom a osolíme. Ak je zelenina uvarená pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú nacháme prejsť varom asi 3 minúty. Očistené zemiaky nakrájame na kocky do misy pridáme nakrájanú zeleninu aj uhorkami na drobno.
- 2
Ďalej pridáme horčicu, olej, nálev z uhoriek a vývar zo zeleniny aj s cibuľou asi tak aby po premiešaní všetkého šalát bol viac mokrý ako suchý. Zemiaky to stiahnu. Všetko dobré premiešame prípadne dosolíme a necháme postať aspoň 3 hodiny. Podávame k smaženému mäsu. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu