Foto: ancicka
Tuto šunku robim na každu veľkú noc.Začala som robiť ešte pred viac ako 20-timi rokmi.Vtedy sme robili tak,že ked sme zabíjali,tak sme to robili Zobraziť celý popisTuto šunku robim na každu veľkú noc.Začala som robiť ešte pred viac ako 20-timi rokmi.Vtedy sme robili tak,že ked sme zabíjali,tak sme to robili vo väčšom a dávali sme toto mäsko do plechoviek,lebo vtedy ešte neboli chladiace boxi.V plechovkách mäsko vydržalo dlho,(kym sa nezjedlo).
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso odblaníme a pokrajame na kocky 4x4 cm.Pridáme rýchlosoľ,soľ,cukor a vodu.Aspoň 2-3 min rukou miesíme,kým voda nevsiakne do mäsa.Zakryté odložíme do chladu na 24 hod.
-
2
Na druhý deň, mäsko sa miesí rukami ,aspoň pol hodiny.
-
3
Mäsko vymiesené,zmäknuté...
-
4
...dáme do mikrotenového sačka a uvaríme.Varíme 1 a1/2 hodiny ,tak aby voda iba bublala.Uvarené mäsko vyberieme z vody a zaťažíme. Nechame vychladnuť.
chcela som sa opýtat ,nerozumiem tomu ako to myslite piect na mriezke, ved to maso musi byt nejakej forme? ci ako? budem rada ak mi date vediet
Dakujem
nerozumiem Tvojej otázke.V recepte tam nič také nieje.Je tam uvedené iba toto:
...dáme do mikrotenového sačka a uvaríme.Varíme 1 a1/2 hodiny ,tak aby voda iba bublala.Uvarené mäsko vyberieme z vody a zaťažíme. Nechame vychladnuť.ja formu nemám tak to robím takto.