Fazuľovo-kapustová mliečna polievka
Foto: nikky1
Kombinácia fazuľky a kapusty je perfektná. Polievka ma jemnú chuť vďaka smotane. Recept odporúčam :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšie je dať na noc namočiť fazuľu do vody. Na drudý deň fazuľu zlejeme, do hrnca s čerstvou vodou vložíme údeninu, fazuľu, zakryjeme vrchnákom a varíme asi 20 minút, kým je fazuľa stredne uvarená.
- 2
Do hrnca pridáme na kocky nakrájané zemiaky a kapustu.. asi 3 hrste a môžeme aj šťavu.. podľa kyslosti. Ja si vždy údeninu vyberiem, odkostím, pokrájam a vložím späť do polievky.
- 3
Zatiaľ si pripravíme zápražku. Na masle popražíme cibuľu a pridáme trošku múky. Vlejeme do polievky. Varíme, až kým zemiaky nezmäknú.
- 4
Potom prilejeme za stáleho miešania smotanu a polievočku dochutíme. Ak treba, kľudne ju môžete trochu zahustiť múkou.. Dobrú chut :-)
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu