Sypké krówky

vevuska94 - bez fotkyvevuska94, 9. novembra 2010

Tento recept som dostala od mojej babky a je dobrí preto sa delím oň s vami:)

Suroviny

1 kg
40 g
1 ks
250 ml
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny okrem masla dáme do veľkého hrnca (hmota pri vaerní zvädčší svoj objem).

  2. 2

    Privedieme k varu,znížime plameň a necháme mierne prebublávať 25 minút. Hmota sa sfarbí do svetlohneda.

  3. 3

    Do hmoty vmiešame pokrájané maslo a necháme prebublávať dalších 30 nimút, hmota sa sfarbí do zlatohneda.

  4. 4

    Horúcu hmotu vylejeme do hlbokého pekáča vyloženého mastným papierom na pečenie.

  5. 5

    Necháme vychladnúť (najlepšie cez noc),potom nakrájame ja dane tvary-ja volím kocky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Takéto krowky varievala moja mama pred Vianocami, potom ich balila do ručne nastrihaného bieleho papiera a do staniolu - no a boli z toho krásne salónky na stromček. My sme sa vždy tešili, keď bola niektorá kocôčka nevydarená, tá sa musela ihneď zjesť, aby nekazila umelecký dojem. / No a to maslo bola Hera/