
Pečené kura na novej zeleninke
Nedávno sa mi dostalo do rúk krásne domáce kuriatko, ktoré najlepšie chutí len tak upečené... a...

Pistáciový chlebík
Slubila som ze pridam recept, tak tu je. Piekla som chlebík na týžden, tak...

Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy
Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej...

Studená čerešňová polievka pre obrátenú 17-tku
To číslo v pomenovaní receptu čítajte, prosím, od zadu. Horúčavy nás bez prestania moria...

Muhallebi - mliečny dezertík s vôňou a chuťou ruže
Mliečny dezert s chuťou a vôňou ruže, ktorý si pripravíte za pár minút. Je to niečo ako puding, len o veľa jemnejšie a lepšie....

Vyzdobený pomarančový koláč
Bielky trocha rozriedime vodou a ušľaháme tuhý sneh, do ktorého primiešame cukor a nastrúhanú citrónovú kôru...

Čokoládové muffiny s banánom
Vajcia a cukor vyšľaháme. Nad parou roztopíme maslo a čokoládu a pridáme k vajciam a cukru....

Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...

Rendezvous v bielom závoji
Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa neroztopí. Do...

Polievka mišmaš, ale celkom chutná...
Robila som kuraciu roládu a zvýšili kosti. V troche vody som vyvarila, prihodila nové korenie, MČK,...

Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...

Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme...

Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Jednoduchá ryža s rezancami
Vynikajúca kombinácia ryže a rezancov vytvára dokonalé jedlo pre tých milovníkov varenia, ktorí chcú vyskúšať niečo nové...

Medová feta so sezamom
z tymto jedlom som sa zoznamila v Brightne v jednej velmi dobrej greckej restauracii

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...

Špaldový domáci chlebík bez kvasníc
Ochutnajte zdravý, domáci chlebík so špaldovej múky. Je bez kvasníc a bez kvasenia, rýchly...

Kalerábový nákyp s kuracím mäsom
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na plátky.

Kochlíková praženica
Recept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju...

Miniterrina takmer francúzska
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...

Čokoládová torta č. II
Minulé dala do receptu čokoládovú tortu /kattruss/. Je trošku podobná tej mojej, ale mne sa...

Farebná ryža BABYLONIÁDA
Tento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá...

Glazúrované jablká plnené pečienkami
Tri väčšie jablká zbavíme šupky a jadier. Nastrúhame ich na hrubšom strúhadle na rezance, vložíme...

Karfiol s ořechovou houstičkou
Do osolené vody přidáme kmín a vložíme květák. Růžičky, půlku, celý - záleží na...