Špaldový domáci chlebík bez kvasníc

skatulka - fotkaskatulka, 4. mája 2015
Špaldový domáci chlebík bez kvasníc
Foto: skatulka

Ochutnajte zdravý, domáci chlebík so špaldovej múky. Je bez kvasníc a bez kvasenia, rýchly a nenáročný.

60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
500 ml
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny, stačí poriadne premiešať, nie je potrebné miesenie.

  2. 2

    Do cesta pridáme rôzne semienka podľa chuti. Ja som použila slnečnicové a ľanové semienka.

  3. 3

    Cesto bez miesenia, vložíme do misy z jenského skla, ja som použila obyčajnú tortovú formu, ktorú som potrela olejom.

  4. 4

    Vytvarujeme bochník a bez kysnutia dáme piecť.

  5. 5

    Pečieme 1 hodinu na 180°C. Výsledkom je voňavý domáci chlebík.

    Špaldový domáci chlebík bez kvasníc - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia