Minulé dala do receptu čokoládovú tortu /kattruss/. Je trošku podobná tej mojej, ale mne sa zdá, že tá moja o o trošku lepšia. (Nehnevaj Zobraziť celý popisMinulé dala do receptu čokoládovú tortu /kattruss/. Je trošku podobná tej mojej, ale mne sa zdá, že tá moja o o trošku lepšia. (Nehnevaj sa kattruss, ale určite aj Tvoja je výborná).
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
200 g Figaro |
|
150 g naozajstné |
|
1 čajová lyžička |
|
250 g |
|
30 g |
|
3 ks |
|
1 dcl , cmar alebo kyslá smotana |
|
100 g |
|
1 pol. lyžica rozpustenej v 1 dcl horúcej vody |
|
poleva: | |
150-200 g Figaro |
|
1 polievk. lyžica |
|
polovica z malého masla naozajstné |
|
1 dcl |
|
1 |
|
Postup
-
1
Nad vodnou lazňou rozpustíme čokoládu, maslo, kakao, pridáme kávu a hnedý cukor. Masu spojíme a necháme chladnúť do vlažna. Do vlažnej masy pomaly zamiešame celé vajcia s kefírom a múku s práškom do pečiva a môžeme pridať aj vanilkový cukor aj kôru z dvoch pomarančov. Ale POZOR! len oranžovú časť, ostatné je horké. Zmes vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 160 C cca 60-80 min. Kontrolovať ihlou, keď cesto nelepí, už ďalej nepiecť. Ešte horúci korpus vyberieme a potireme ho pikantným džémom. Necháme vychladnúť. Dobré je mať vo forme na spodku pečiaci papier, ktorý sa dá ľahko odstrániť. Natierame potom hladkú od papiera.
- 2
Poleva: Všetko spojíme nad vlažnou lazňou a necháme chladnúť na vlažnú hmotu. Dobré vychladený korpus natrieme čokoládovou hmotou.
- 3
PS: Nemusíte to piecť v tortovej forme, môže to byť upečené aj vo forme rezov. A keď už idete papať, a na to dáte súper šľahačku, môžete porovnať kľudne aj so Sacherovou tortou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu