Čokoládová torta č. II

tatiana23 - fotkatatiana23, 27. februára 2012

Minulé dala do receptu čokoládovú tortu /kattruss/. Je trošku podobná tej mojej, ale mne sa zdá, že tá moja o o trošku lepšia. (Nehnevaj sa kattruss, ale určite aj Tvoja je výborná).

30 minút
príprava
60-80 minút
na 160-170 °C

Suroviny

200 g Figaro
150 g naozajstné
1 čajová lyžička
250 g
30 g
3 ks
1 dcl , cmar alebo kyslá smotana
100 g
1 pol. lyžica rozpustenej v 1 dcl horúcej vody
poleva:
150-200 g Figaro
1 polievk. lyžica
polovica z malého masla naozajstné
1 dcl
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nad vodnou lazňou rozpustíme čokoládu, maslo, kakao, pridáme kávu a hnedý cukor. Masu spojíme a necháme chladnúť do vlažna. Do vlažnej masy pomaly zamiešame celé vajcia s kefírom a múku s práškom do pečiva a môžeme pridať aj vanilkový cukor aj kôru z dvoch pomarančov. Ale POZOR! len oranžovú časť, ostatné je horké. Zmes vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 160 C cca 60-80 min. Kontrolovať ihlou, keď cesto nelepí, už ďalej nepiecť. Ešte horúci korpus vyberieme a potireme ho pikantným džémom. Necháme vychladnúť. Dobré je mať vo forme na spodku pečiaci papier, ktorý sa dá ľahko odstrániť. Natierame potom hladkú od papiera.

  2. 2

    Poleva: Všetko spojíme nad vlažnou lazňou a necháme chladnúť na vlažnú hmotu. Dobré vychladený korpus natrieme čokoládovou hmotou.

  3. 3

    PS: Nemusíte to piecť v tortovej forme, môže to byť upečené aj vo forme rezov. A keď už idete papať, a na to dáte súper šľahačku, môžete porovnať kľudne aj so Sacherovou tortou.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

pacik
Tortička je určite veľmi dobrá. Vyskúšam ako rezy :-)