Baranie stehno s kalerábovým ragú

Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 23. februára 2016
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks väčšie
3 ks
200 ml
100 ml
4 ks väčšie
100 g




Postup

  1. 1

    Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 1,5 hodiny.

  2. 2

    V hrnci na oleji urestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný kaleráb, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a necháme dusiť domäkka. Keď je kaleráb udusený, pridáme zopár lístkov tymianu a smotanu dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny, posolíme, obalíme ich v plátkoch slaniny, pridáme cibuľu a dáme piecť pri teplote 180 °C asi 45 minút.

  4. 4

    Upečené zemiaky spolu s kalerábovým ragú a nakrájaným baraním stehnom podávame na tanieroch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia