Baranie stehno s kalerábovým ragú
Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 23. februára 2016
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 23. februára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
110 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 1,5 hodiny.
- 2
V hrnci na oleji urestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný kaleráb, osolíme, okoreníme, zalejeme vínom a necháme dusiť domäkka. Keď je kaleráb udusený, pridáme zopár lístkov tymianu a smotanu dochutíme soľou a korením.
- 3
Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny, posolíme, obalíme ich v plátkoch slaniny, pridáme cibuľu a dáme piecť pri teplote 180 °C asi 45 minút.
- 4
Upečené zemiaky spolu s kalerábovým ragú a nakrájaným baraním stehnom podávame na tanieroch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu