Rendezvous v bielom závoji

Marián Žuffa
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 14. februára 2012
Rendezvous v bielom závoji
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
130 g
250 ml
125 g, alebo olej
Plnka:
300 g
150 ml
500 ml
250 g
2 ks
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa neroztopí. Do tekutiny postupne primiešavame múku a varíme, kým hmota nezhustne. Odstavíme. Do vlažnej hmoty vmiešame vajcia. Hmotu rozdelíme na dva plechy, ktoré predtým namastíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na asi 10 min. pri 200 oC.

  2. 2

    Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a rozvaríme. Z mlieka a Zlatých klasov si pripravíme hustý puding. Necháme vychladnúť spolu s karamelom. Do vychladnutej hmoty pridáme maslo a vymiešame na hustý hladký krém.

  3. 3

    Upečený vychladnutý plát cesta natrieme karamelovou plnkou a zakryjeme druhým plátom cesta. Posypeme práškovým cukrom. Vhodným doplnkom je kávová šľahačka. Pripravíme ju tak, že kávové zrná povaríme v 33 % smotane. Osladíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú smotanu vyšľaháme a dekorujeme ňou zákusok.

Diskusia k receptu

mramar
hlavne ten karamelový krém musí byť božský - ukladám si
babina28
karamelové krémy aj ja môžem,koláčik vyborný ukladám do kk
jeka
Receptík ukladám,dakujem
evanaaa
Odpalované cesto v podobe plátov, ako lístkové, dobrý krém a tá kávová šľahačka ( niečo nové zasa), je zárukou dobrej chuti, páči sa mi to.
hubata
Krásny zákusok: tiež sa mi páči ten karamelový krém (aj na tortu alebo na nejaký rez by sa dal použiť), pekné foto, popis a musí to byť ohromná dobrota. Ukladám, je to super zákusok, vďaka pán šéfkuchár.
daducha
uz sa mi chladi v chladnicke ;) cesto sa mi dako nafuklo, ale verim ze chutovo bude uzasny, na vizuale este popracujem :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia