Rendezvous v bielom závoji
šéfkuchár reštaurácie Kursalon v Trenčianskych Tepliciach, 14. februára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa neroztopí. Do tekutiny postupne primiešavame múku a varíme, kým hmota nezhustne. Odstavíme. Do vlažnej hmoty vmiešame vajcia. Hmotu rozdelíme na dva plechy, ktoré predtým namastíme. Dáme piecť do rozohriatej rúry na asi 10 min. pri 200 oC.
- 2
Plnka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme vodou a rozvaríme. Z mlieka a Zlatých klasov si pripravíme hustý puding. Necháme vychladnúť spolu s karamelom. Do vychladnutej hmoty pridáme maslo a vymiešame na hustý hladký krém.
- 3
Upečený vychladnutý plát cesta natrieme karamelovou plnkou a zakryjeme druhým plátom cesta. Posypeme práškovým cukrom. Vhodným doplnkom je kávová šľahačka. Pripravíme ju tak, že kávové zrná povaríme v 33 % smotane. Osladíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú smotanu vyšľaháme a dekorujeme ňou zákusok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu