Bravčové rebierka na ražni

peter64 - fotkapeter64, 10. apríla 2011

ďalší príroda a gril

Suroviny

Suroviny pre 1 osobu:
2 ks
1/4 l
1/2 l
1 čerstvý zväzok
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odstráňte tenkú väzivovú membránu na zadnej strane každého plátu rebierka.Navlečte rebierka na ražeň.Do misky dajte olej a vytlačte do nej šťavu z 1-2 dielov citróna.Ako štetec na potieranie použite zväzok rozmarínu a ľahko potrite rebierka z oboch strán olejom s citrónovou šťavou.Potom ich rovnako z oboch strán bohato osoľte a posypte provensálskym korením.Rebierka môžeme ihneď grilovať,ale budú chutnejšie,ak ich necháme na 15-20 minút alebo najlepšie cez noc marinovať.Nastavte gril na ražnenie a rozpáľte ho na vysokú teplotu.Pri ražnení potierajte olejom s citrónovou šťavou.Rebierka sú hotové,keď sa mäso odtiahne asi 1/2cm od konca kosti.Ihneď podávame. Alebo použite gril na drevené uhlie.

Diskusia k receptu