Pečené jabĺčka
Marek Pethő
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 3. septembra 2013
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 3. septembra 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 240 °C
na 240 °C
Postup
-
1
Rúru rozohrejeme na 240°C. Na plech poukladáme jablká a keď začne okolo jabĺk vytekať šťava a jablká začnú černieť, vyberieme ich.
- 2
V hrnci rozpustíme maslo, cukor, škoricu, premiešame, prilejeme víno a necháme mierne odpariť. Potom zalejeme jabĺčka.
- 3
Podávame so šľahačkou a s čokoládou, ozdobené lístkom mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu