Tento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá veľa lipidov a aj sacharidy v ryže sú obmedzené Zobraziť celý popisTento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá veľa lipidov a aj sacharidy v ryže sú obmedzené tým, že nie je purifikovaná. Zároveň svojou pestrosťou farieb ľahodí oku a chuťovo je tiež celkom fajn.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode cca 45 minút.
- 2
Orechy očistíme, posekáme na kúsky a na sucho opražíme na panvici.
- 3
Na rozohriatom masle osmahneme na kolieska pokrájaný pór.
- 4
Pridáme kečup, kari korenie, uvarenú ryžu, hrášok, kukuricu, orechy, nakoniec jogurt a dobre miešame na ohni asi 4-5 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Škoda , tento rok sú veľké (malé) ako špendlíkové hlavičky,veru lekvár nebude.
Škoda že čerešne tento rok sú malé,nie je čo vykôstkovať,prepadnú sa otvorom,no čo už,len v koláčiku si ich použijem ,decká majú radi ovocné koláče,je dobre, že nemusím kupovať.
Ináč je to veľmi skorá odroda,keď sú dozreté majú perfetnú chuť,ten lekvárik a ešte v tom kúsky čerešní , niečo suprové. Daj recept na ten rebarborový džús, určite to musí byť parádna chuť,pritom pre diabetika ako stvotrené.
Keď chceš (kukuč), mám v receptoch koláč s ríbezľami aj bublaninu , mám ju odskúšanú , idem na istotu. Ahojko,DN.
určite si s tou rebarborou spravím radosť , rebarbora je pikantná , z nej šťava musí byť "jó" , "dikes" za odpoveď . Včera som mala perný deň , odmrazovala soom mrazničku (truhlicu) samozrejme zároveň aj invetúru , dopadla nad očakávenie.