Farebná ryža BABYLONIÁDA

nonna - fotkanonna, 21. mája 2012

Tento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá veľa lipidov a aj sacharidy v ryže sú obmedzené Zobraziť celý popisTento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá veľa lipidov a aj sacharidy v ryže sú obmedzené tým, že nie je purifikovaná. Zároveň svojou pestrosťou farieb ľahodí oku a chuťovo je tiež celkom fajn.

2
porcie
4 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
1 PL
6 ks
20 g
1 PL
2 PL
 kúsok
1 KL




Postup

  1. 1

    ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode cca 45 minút.

  2. 2

    Orechy očistíme, posekáme na kúsky a na sucho opražíme na panvici.

  3. 3

    Na rozohriatom masle osmahneme na kolieska pokrájaný pór.

  4. 4

    Pridáme kečup, kari korenie, uvarenú ryžu, hrášok, kukuricu, orechy, nakoniec jogurt a dobre miešame na ohni asi 4-5 minút.

Diskusia k receptu

rulik
páči sa mi ten výraz recepis ja ho používam odkedy som bol 10r. v Česku
nonna
@rulik - dík za uznanie a ten recepis sa aspoň trošku nevidí? Želám veľa vlastných superovitých recepisov!
martamm
To bude dobrotka, naturalnu ryzu mam v oblube, skusim Tvoj recepis.....
nonna
@martamm - ďakujem veľmi pekne za ocenenie. Je to príjemné a ľahodné a naozaj neolúpaná ryža má výraznejšiu a zaujímavejšiu chuť ako biela. A samozrejme je aj zdravšia, vhodnejšia pre diabetikov, obsahuje minerály, o ktoré je biela ochudobnená. Budem rada, ak ten recepis sprobuješ, aby si mi dala vedieť svoje hodnotenie. Po hmatateľnom skúsení, nielen podľa virtuálnych predstáv. Prajem pohodový večer s nejakou Tvojou dobrou večerou!!!
jerica
@nonna fajn receptík, práve lúskam orechy , idem piecť čerešňovú bublaninu , čerešne obaľujem v pomletých orechoch , zídu sa aj k tvojmu receptíku, ryžu mám jasmínovú , tú mame radi,možno sa nájde aj natural , kukurica nie je pre mňa , radšej viac hrachu. (divertikle)
nonna
@jerica +@3sandra3 , díkes Jerica, si zlatá ako vždy a isteže si môžeš zmodifikovať a ipraviť podľa svojej potreby. Namiesto kukurice by sa mohla skúsiť aj sója, možmo aj šošovica. Ďakujem aj Sandre a želám pokojný a kulinárstvom naplnený zajtrajší deň!!!
jerica
@nonna veru , už bol dnešný deň naplnený "kulinárom" hneď ráno som spravila bryndzové halušky , rukou hádzané , žiadny špeclovač,samozrejme aj bublaninu s čerešňami , máme svoje čerešne , sú dozreté tak si nenechám újsť robiť bublaninu aj každý deň,3 plechy sa už posúvali deťom.
Škoda , tento rok sú veľké (malé) ako špendlíkové hlavičky,veru lekvár nebude.
nonna
@jerica , ahojček, nuž bryndzáky by som si veru dala, aj moja babička a mamina robia klasicky a cesto pekne so zemiakmi. Na čerešne mám nie veľkú chuť, dala by som si bez toho cesta. Mne pomaly začínajú jahody, aj ríbezle sa už zapaľujú, ale prvé ešte nie celkom zrelé padajú za obeť "fóglom". Nazobnú všetky a nechajú tak. Ale už som si dvakrát spravila rebarborový džús, vychladený je eňo-ňuňo a plný céčka. A lekvár z čerešní je fajn, aj ja som si kedysi robila, ešte mám staré zásoby. Tak vyváraj a vyhadzuj všetko na Varechu! Voňavý májový deň z NR!
jerica
@nonna , pekný večer , na čerešne pozerám priamo z kuchyne,"fóglici" na korune stromu stačili ozobať čo sa dalo.
Škoda že čerešne tento rok sú malé,nie je čo vykôstkovať,prepadnú sa otvorom,no čo už,len v koláčiku si ich použijem ,decká majú radi ovocné koláče,je dobre, že nemusím kupovať.
Ináč je to veľmi skorá odroda,keď sú dozreté majú perfetnú chuť,ten lekvárik a ešte v tom kúsky čerešní , niečo suprové. Daj recept na ten rebarborový džús, určite to musí byť parádna chuť,pritom pre diabetika ako stvotrené.
Keď chceš (kukuč), mám v receptoch koláč s ríbezľami aj bublaninu , mám ju odskúšanú , idem na istotu. Ahojko,DN.
nonna
@jerica , ahojček a dík za odpoveď. Ešte k tým čerešniam - veď ak sú malé, tak sa nebabrite a hlcte aj s kôstkami.....tráviaci trakt si s nimi určite poradí. Ten recepis je strááááááááášne jednoduchý, očistenú reberboru rozmixujem v mixéri s vodou, množstvo podľa toho, ako to chcem mať husté/riedke a s cukrom, lepší je hnedý, tiež podľa chuti. A švihnem to chladničky, nech sa dobre vychladí. Je super osviežujúci, zaženie smäd a ešte sa z neho aj dá najesť Teda aspoň mne určite. A prezrem si Ťa, respektíve už aj si Ťa idem hodiť medzi obľúbených. Tak sladkú nôcku a zajtrajší deň naplnený spokojnosťou!
jerica
@nonna Dík za dôveru , potešilo.
určite si s tou rebarborou spravím radosť , rebarbora je pikantná , z nej šťava musí byť "jó" , "dikes" za odpoveď . Včera som mala perný deň , odmrazovala soom mrazničku (truhlicu) samozrejme zároveň aj invetúru , dopadla nad očakávenie.
nonna
@jerica , rebarbora je drsnokyslastá, čiže naozaj pikantná. Viem si predstaviť tú robotu, mne stačí, keď musím rozmarazovať výparník. HORORY! Prajem pekný, bezveterný, zajtrajší deň!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia