Kochlíková praženica

kochlik - fotkakochlik, 30. júla 2010

Recept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju manželku. Pripravil som ju jedno ráno a aj týmto Zobraziť celý popisRecept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju manželku. Pripravil som ju jedno ráno a aj týmto receptom som si ju získal..:-)))) (veď ktorá nemáte rada chlapa čo vie niečo uvariť)...

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 PL
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Jemne pokrájanú cibuľku do sklovita opražíme na olivovom oleji.

  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájanú zelenú papriku a zľahka posolíme aby nám pustila sťavu.

  3. 3

    Počas dusenia papričky s cibuľkou si rozhabarkujeme vajíčka. Keď je paprika sklovitá a udusená vlejeme vajíčka a za stáleho miešania na miernom plameni (to je tá finta ako som získal moju manželku..:-)) uvaríme do polomäkka. Na záver ešte dochutíme soľou podľa potreby a pridáme čili korenie.

  4. 4

    Podávame s cereálnym rožkom dekorované čerstvou pažítkou. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

zdezda
:-)))jeeemine, trikrát som si prečítala recept a žiaden kochlík som tam nevidela :-), až keď som pozrela, kto ho poslal, no teeeeda, si ma pobavil, aj ja mám rada praženičku s paprikou, aj s reďkovkou, či kalerábom na cibuľke, u nás je tiež môj chlap špecialista na škvareninku :-)))
evusik
@zdezda presne aj ja som hľadala kochlík a to je ten @kochlik .... takže @kochlik ktorá žena by nemala rada muža, ktorý jej prinesie raňajky až do postele :-) môj teda dokáže všeličo, aj okná poumýva, ale dve veci som ho nenaučila - žehliť a nosiť mi raňajky do postele .... pekný receptík :-)
sovka62
Praženička ako vyšitá! Gratulujem manželke. A ako vždy tvrdím, že nie je pravda, že by chlapi nevedeli variť. Nevaria preto, lebo sa im nechce a poznám pána, ktorý tvrdí, že on sa na to neženil, aby si varil sám. Vždy mám chuť mu odvrknúť, že s týmto postojom sa ženiť ani nemal, mal si zjednať a hlavne zaplatiť slúžku!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia