
Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...

Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške
Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.

Ryža s cuketovo-paradajkovou omáčkou
Recept, čo chladnička dala. Variácie s obmenami surovín do omáčky robievam často, kvôli...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

Provensálske kurča
Komerčný recept NÁŠ TIP: Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej...

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Šalát s avokádom a vajíčkami
Mala som kúpené 2 zrelé avokáda a mladý taliansky baby špenát vo vaničke (125 g). Ostatné...

Rebarborový džem s bazou
Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.

Levanduľové keksíky s medom
Aj vy milujete nádherné voňavé kvetinky levandule? Upečte si z nich chrumkavé a zdravé špaldové sušienky...

Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...

Šampiňóny plnené bylinkovým maslom
Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v...

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...

Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

Mrkvové cupcakes
Kokosové mlieko dáme na pár hodín do chladničky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, ...

Čokoládový dezert
Opäť pridávam jeden dobrý recept z mojej písanky. Je bez pečenia je rýchly a bez pečenia.

Peťkine placky ala podlesníky
Tento recept som vymyslela z hlavy lebo mi ostalo cesto z perkov a nevedela som čo...

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Pizza v hrnčeku
Zmiešame múku a kypriaci prášok do hrnčeka a pridáme mlieko. Zamiešame a vznikne nám cesto...

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...