Letný makový dezert

Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 1. augusta 2012
Letný makový dezert
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

200 ml
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha, pričom do nej prisypávame mak a cukor.

  2. 2

    Pomocou cukrárskeho vrecúška krém nastriekame do misiek alebo na taniere.

  3. 3

    Dozdobíme mätou a ľubovoľným ovocím a zahusteným kompótovým nálevom.

  4. 4

    Náš tip: V lete je na výber množstvo ovocia, skúste však aj netradičné kombinácie, napríklad drobného bobuľového ovocia s broskyňami alebo marhuľami. Fantázii sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

martamm
Jednoduché a krásne, mňam, ukladám, keď bude chuť maškrtiť....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia