Letný makový dezert
Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 1. augusta 2012
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 1. augusta 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha, pričom do nej prisypávame mak a cukor.
- 2
Pomocou cukrárskeho vrecúška krém nastriekame do misiek alebo na taniere.
- 3
Dozdobíme mätou a ľubovoľným ovocím a zahusteným kompótovým nálevom.
- 4
Náš tip: V lete je na výber množstvo ovocia, skúste však aj netradičné kombinácie, napríklad drobného bobuľového ovocia s broskyňami alebo marhuľami. Fantázii sa medze nekladú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu