Foto: danda3
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme nasekaný cesnak, popražíme, nakoniec dáme pokrájanú tekvicu strednej veľkosti, trošku rímskej rasce (POZOR - má špecifickú chuť, nie každému chutí, ak ju nepoznáte, vynechajte ju.), soľ. Opečieme.
-
2
Zalejeme vývarom z tekvicových semienok Varíme do mäkka.
-
3
Ponorným mixérom zmixujeme, pridáme kokosovú smotanu, necháme zovrieť, chvíľku povaríme, vypneme.
-
4
Precedila som ju cez sitku, pretože som ju nemala takú krémovú, ako som chcela. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a chilli, kto nemá rád ostré, vynechá.
-
5
Tekvicové semienka popražíme na sucho a podávame k polievke.
-
6
Kokosová smotanu, dostať ju v zdravej výžive. Samozrejme, môžete použiť aj klasickú smotanu, ale to už bude mať polievka inú chuť.
Diskusia k receptu