Moja jednoznačne najobľúbenejšia polievka!
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g Vykostené bez kože |
|
1,25 l |
|
150 ml |
|
115 g (tenké cestoviny, môžu byť kľudne klasické rezance) |
|
|
|
|
|
1 lyžica |
|
3 lyžice |
|
175 g |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájame na rezance a spolu s vývarom a smotanou ho dáme do veľkého hrnca. Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme cca 20 minút.
- 2
Medzitým do iného veľkého hrnca dáme zovrieť mierne osolenú vodu. Vložíme cestoviny a varíme podľa návodu. Scedíme.
- 3
Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Kukuričný škrob zmiešame s mliekom na hladkú kašu a polievku zahustíme. Do hrnca pridáme kukuricu s cestovinami a všetky suroviny prehrejeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu