Srdiečka s vanilkovou šľahačkou
Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru na pečenie rozohrejeme na 160 stupňov. Na plechy dáme papier na pečenie. Hladkú múku, cukor a maslo premiešame tak, aby sme vytvorili masu. Potom pridáme žĺtok, citrónovú šťavu a necháme 30 minút vychladnúť.
- 2
Po vychladnutí cesto vyvaľkáme a vykrajujeme srdcia, ktoré ukladáme na pripravené plechy a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20–25 minút. Po upečení srdcia vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
Šľahačku, dužinu z vanilky a práškový cukor vyšľaháme na tuhú masu. Po vyšľahaní dáme na tanier upečené srdcia, na ktoré dáme lyžicou trochu šľahačky a pridáme lesné ovocie. Tým istým spôsobom spravíme aj druhé poschodie a potom poprášime práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu