Srdiečka s vanilkovou šľahačkou

Róbert Krištof
šéfkuchár reštaurácie Oliva hotela Premium v Bratislave, 11. marca 2012
Srdiečka s vanilkovou šľahačkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
40 g
1 ks, na kocky nakrájané
1 ks
1 PL
370 ml
1 ks
1 PL
400 g




Postup

  1. 1

    Rúru na pečenie rozohrejeme na 160 stupňov. Na plechy dáme papier na pečenie. Hladkú múku, cukor a maslo premiešame tak, aby sme vytvorili masu. Potom pridáme žĺtok, citrónovú šťavu a necháme 30 minút vychladnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí cesto vyvaľkáme a vykrajujeme srdcia, ktoré ukladáme na pripravené plechy a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20–25 minút. Po upečení srdcia vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Šľahačku, dužinu z vanilky a práškový cukor vyšľaháme na tuhú masu. Po vyšľahaní dáme na tanier upečené srdcia, na ktoré dáme lyžicou trochu šľahačky a pridáme lesné ovocie. Tým istým spôsobom spravíme aj druhé poschodie a potom poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

bubuayogi
keby mi nebyvalo zo slahacky tazko tak to hned idem piect, juj ked to vidim s tym strapcom ribezli, tazko odolat
sylviaxxl
Vyzerajú krásne.Môžem ich plniť aj niečim iným?Nie sú tvrdé?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia