
Avokádové brownies (aj bezlepková verzia)
V poslednej dobe sú u nás obľúbené brownies, tak bol aj dnes z toho čo...

Šalát s pikantným steakom
Šalát doplnený o pikantný steak je skvelým jedlom, ktoré môžete pripraviť pre vašich priateľov a určite...

Opitá čokoládová guľa s višňami
Trendy ženú kuchárov a cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Vianoce však musia silnejšie dýchať klasikou. Na...

Vanilkové mlieko s jahodovou zmrzlinou
Je to recept , ktorý robieva moja dcéra. Má ho vyskúšaný na deťoch , svojich je neodolateľný...

Obed pre dojčatá
Ahojte! Môj malý Christian- Matej od 4. mesiacov papá na obed pevnú stravu. Sem tam...

Jablkové pité bez lepku
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach....

Zemiakové knedličky s kapustou
Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené...

Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

Kurča - rozlúčka s letom
... alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

5P pre plnené papriky
Plnené pečené pikantné PCR papriky :-))) A keď sme pri tých Pé, tak som chcela napísať photorecept....

Čokoládová bomba
Včera sme čakali návštevu a tak som skúsila tradičné piškótky s kyslou smotanou, akurát som ich...

Kávové mlieko Šarmánt
Vykreovala som pre mojich "varecháčových" kamošov do horúcich letných dní na osvieženie, príjemné posedenie a klábosenie...

Pena z kozieho syra Kráľovnej zo Sáby
Táto nátierka je pikantnejšia, trochu nezvyčajnejšej chuti, kozí syr, ktorý som si sama vyrobila,...

Pikantný rýchly dezert z čerstvých jahôd
Sezóna jahôd je v plnom prúde, kúpila som krásne Bio jahody, tak som pripravila tento...

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Likérový chlebíček
Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého...

Treska na zeleninovo-cestovinovom šaláte
Mal som chuť na rybie filé, ale i na cestoviny, tak som vyskúšal kombináciu :O)

Muffinky na Mikuláša
Zasnežené a s láskou upečené- ideálny darček na zajtra pre priatelov :-)

Orechovo-kokosová granola s brusnicami
S jogurtom, acidkom, ovocím... skvelé raňajky, desiata alebo olovrant...

Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...

Dyňa plnená ryžovou zmesou
Dyňu omyjeme a vrch odkrojíme. Zvnútra vyberieme vlákna so semenami a dužinu zhora dole niekoľkokrát po...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom
Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....