Komerčný recept
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Na krém: | |
| 250 g |
|
| 500 ml |
|
| 1 bal |
|
| 200 g |
|
| Na piškótový korpus: | |
| 1,5 pohára |
|
| 1,5 pohára |
|
| 1,5 čl |
|
| 6 ks |
|
| 50 g |
|
| Na poliatie korpusu: | |
| 2/3 pohára |
|
| 3 PL |
|
| z 1/2 citrónu |
|
| 2 pl |
|
| Naviac: | |
|
|
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Príprava piškótového korpusu: Predhrejte rúru na 170ºC. Pripravte si okrúhlu formu na pečenie (27 cm). Vymastite ju rastlinným tukom Hera maslová príchuť a vysypte múkou. Rozpustite rastlinný tuk maslová príchuť a nechajte ju vychladnúť. Vajcia vyšľahajte s cukrom. Pridajte múku s kypriacom práškom. Napokon pridajte rozpustenú Heru maslová príchuť a jemne premiešajte. Cesto vložte do formy na pečenie a pečte 40 minút. Po upečení vychladnutý korpus rozrežte na dve vrstvy. Horúcu vodu zmiešajte s cukrom a s citrónovou šťavou. Po vychladnutí prilejte alkohol.
- 2
<b>Príprava krému:</b> <br />Polovicu mlieka uvarte s marcipánom. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka zmiešaného s vanilkovým pudingom. Puding uvarte podľa návodu, potom ho pod pokrievkou nechajte vychladnúť. Do vychladeného pudingu postupne pridávajte rastlinný tuk maslová príchuť tak, aby mal vzniknutý krém hladkú konzistenciu.
- 3
Následne si položte jedno poschodie korpusu na tanier (spodnou stranou nahor) a pokvapkajte ho polovicou pripravenej šťavy. Potom ho potrite lekvárom a polovicou krému. Napokon ho prikryte druhou časťou korpusu, ktorý tiež pokvapkajte zostatkom šťavy. Tortu zhora i z okrajových strán potrite krémom a dozdobte marcipánovou dekoráciou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu