Marcipánová torta

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 9. apríla 2014

Komerčný recept

10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Na krém:
250 g
500 ml
1 bal
200 g
Na piškótový korpus:
1,5 pohára
1,5 pohára
1,5 čl
6 ks
50 g
Na poliatie korpusu:
2/3 pohára
3 PL
z 1/2 citrónu
2 pl
Naviac:
20 g




Postup

  1. 1

    Príprava piškótového korpusu: Predhrejte rúru na 170ºC. Pripravte si okrúhlu formu na pečenie (27 cm). Vymastite ju rastlinným tukom Hera maslová príchuť a vysypte múkou. Rozpustite rastlinný tuk maslová príchuť a nechajte ju vychladnúť. Vajcia vyšľahajte s cukrom. Pridajte múku s kypriacom práškom. Napokon pridajte rozpustenú Heru maslová príchuť a jemne premiešajte. Cesto vložte do formy na pečenie a pečte 40 minút. Po upečení vychladnutý korpus rozrežte na dve vrstvy. Horúcu vodu zmiešajte s cukrom a s citrónovou šťavou. Po vychladnutí prilejte alkohol.

  2. 2

    <b>Príprava krému:</b> <br />Polovicu mlieka uvarte s marcipánom. Keď sa mlieko začne variť, pridajte zvyšok mlieka zmiešaného s vanilkovým pudingom. Puding uvarte podľa návodu, potom ho pod pokrievkou nechajte vychladnúť. Do vychladeného pudingu postupne pridávajte rastlinný tuk maslová príchuť tak, aby mal vzniknutý krém hladkú konzistenciu.

  3. 3

    Následne si položte jedno poschodie korpusu na tanier (spodnou stranou nahor) a pokvapkajte ho polovicou pripravenej šťavy. Potom ho potrite lekvárom a polovicou krému. Napokon ho prikryte druhou časťou korpusu, ktorý tiež pokvapkajte zostatkom šťavy. Tortu zhora i z okrajových strán potrite krémom a dozdobte marcipánovou dekoráciou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia