Tagliatelle so syrovo-hubovou omáčkou

nikoletka2112 - bez fotkynikoletka2112, 8. októbra 2014

Tento recept bol vytvorený narýchlo, pretože som si potrebovala spraviť niečo rýchle, chutné a hlavne niečo, čo zasýti. Tak som pozrela čo dom ponúka Zobraziť celý popisTento recept bol vytvorený narýchlo, pretože som si potrebovala spraviť niečo rýchle, chutné a hlavne niečo, čo zasýti. Tak som pozrela čo dom ponúka a z toho vzniklo toto. :- )

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

3 strúčiky
 alebo iný syr
 alebo iný tvrdý syr
 alebo čerstvé (najlepšie šampiňóny)




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme huby. Keďže som použila na tento recept sušené, zaliala som ich vriacou vodou, aby sa rehydratovali. Necháme ich namočené čo najdlhšie, aspoň 15min. Na panvici si na troche oleja osmažíme nakrájanú cibuľku na kocky. Na malé kúsočky si nakrájame asi dve hlavičky brokolice. Zároveň si dáme variť cestoviny a do vody pridáme trošku soli.

  2. 2

    Keď už máme cibuľku do sklovita osmaženú, pridáme k nej nasekanú brokolicu a chvíľu smažíme. Následne pridáme huby, a smažíme asi 6-7 minút. V priebehu smaženia huby zľahka posolíme.

  3. 3

    Keď už vidíme že sú huby osmahnuté, vytlačíme do tejto zmesi banbíno alebo akýkoľvek tavený syr. Na zriedenie pridáme trocha smotany na varenie ( ja som liala od oka, aby omáčka nebola moc riedka ani moc hustá). Pridáme nasekanú petržlenovú vňaťku a pretlačený cesnak. Dochutíme korením, oreganom, provensálskymi bylinkami a pridáme trošku muškátoveho orieška. Omáčka je hotová! Pri konci do nej pridáme trochu nastrúhaného syru (ja som použila eidam), omáčka bude super "ťahavá"

  4. 4

    Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich, a oblejeme studenou vodou. Na cestoviny dáme omáčku a hotovo. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

mirop
nehynuca klasika.... na recept som klikol iba preto, aby som potvrdil svoj predpoklad, ze slovanska kucharka sa bez bambina nezaobide.... a je tam :D
evanaaa
Ak dávaš omáčku hneď na cestoviny, netreba ich prelievať studenou vodou. Miesto taveného syra stačí dať tvrdý - spomenula si eidam, prípadne skombinovať ešte s nejakým, ale musela by si dať najprv smotanu a v nej tie syry roztopiť. Inak dobrá a rýchla klasika.
eraserhead
nie len recept ale aj jeho editácia bola narýchlo, stále nenachádzam tú cestovinu "Taglialliatele- taglliatele " kde sa to dá kúpiť?
@Nikoletka2112 Teba sa chcem spýtať prečo je potrebné cestoviny keď sú uvarené obliať studenou vodou?
dzana123
syrokrem stoji 1€ ked chcete spraviř pravú syrovu omáčku bez syrokremu musite mat pomerne dost syru ak má mat chut syru ta omáčka a ten stoji o dost viacej takze asi preto na Slovensku použivajú prave syrokrem....nieje natom nič zle....tak to tak moc neprežívajte!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia