Klasické - neklasické lievance

evani - fotkaevani, 19. novembra 2016
Klasické - neklasické lievance
Foto: evani
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 hrnčekov
1 hrnček
1/3 hrnčeka
1 kus
 (maliny)
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto z múky, mlieka, oleja, sódy bikarbóny (pridávam, lebo su lievance nadýchanejšie). Pridáme vidličkou pretlačený banán (nemusí byť). Rozmiešame, aby cesto ostalo bez hrudiek.

  2. 2

    Panvicu iba jemne potrieme olejom a dávame cesto na panvicu, mne sa vždy podarí schopný lievanec iba asi tak na tretí pokus :)

  3. 3

    Na poliatie používam z leta zamrazené černice,maliny a ríbezle, ktoré varím asi tak 10 minút s troškou trstinového cukru. A nakoniec polejeme s olejom kokosovým roztopenou horkou čokoládou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: