Foto: kajusiqq
Recept vznikol spojením rozličných receptov:)......ale je to taka chutná experimentálna mnamka:) osviežujúce keďže nam už v trebišove vyskakuje pomaličky slniečko:))
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
130 g |
|
50 g |
|
1/2 lyžičky |
|
20 g |
|
1 kus |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
Krém: | |
300-400 kus |
|
200-250 g |
|
Ozdobenie: | |
|
|
|
|
70 g |
|
Postup
-
1
Na dosku nasypeme múku ,práškový cukor kypriaci prášok a premiešame s tukom
-
2
v hrnčeku premiešame vajce,mlieko,med a rum. zapracujeme do múky.
-
3
vypracujeme cesto ktoré sa nelepí(podľa potreby dosku posypeme múkou)
-
4
Z cesta vyváľame plát.
-
5
pomocou valčeka prenesieme na plech obratený dnom nahor.Cesto pekne obrežeme aby nepresahoval kraje:)vložíme do predhriatej rúry a pečieme do ružova 180 stupnov 6-7 minút.
-
6
Hned Ked ho vyberieme z rúry pozdlžne rozkrojíme na 3 dlhé pruhy každý pruh nožom podrežeme .Na podložke ich necháme celkom vychládnuť.
-
7
Na krém si vyšľaháme rastlinnu šľahačku
-
8
nakrájame jahody:)
-
9
Na studený plát natrieme polovicu krému pokladieme jahodamy a pritlačíme druhý plát,to ešte raz opakujeme:). mierne zaťažíme a odložíme asi na 3-4 hodiny do chladu.(ja to dávam stále na noc:)
-
10
Pred podávanim si rozpustíme čokoládu a jahodám odrežeme stopku a nakreslíme tváričku.
-
11
Pláty narežeme posypeme práškovým cukrom a na vrch položíme jahodovu tvaričku ....:)......tanierik dozdobíme jahodami.....skvele to chutí ked si to ešte mačate do medu ale už príliš sladke:):-* Prajem dobrú chuť:)
Veď je takmer doslovne okopírovaný!
originál vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.sk/2010/01/bleskove-rezy.html...
podobne ako v predošlom prípade šomloi halušiek varecha.pravda.sk/recepty/somloi-halusky-fotorecept/35087...
originál: www.varenie.eu/receptar/recept/somloi-halusky...
Iste nie je smrteľným hriechom pridávať cudzie recepty, obzvlášť ak sú doplnené vlastnými fotkami a VLASTNÝM popisom postupu práce. Zverejňovať recept vytvorený systémom copy+paste je už však o niečom inom. Hovorí sa tomu plagiátorstvo (vygoogli si, očividne to vieš).
Pamätám si, že aj v minulosti si skopírovala recept od @michsamant , viedla sa pod ním o tom diskusia, myslím, že to boli placky.. zdá sa, že si sa vôbec nepoučila :(
Je to škoda, pretože vidieť, že varenie a fotenie ťa evidentne baví a ide ti od ruky.
*Podotýkam, že text po mojom upozornení zámerne pozmenila, takže už nie sú identické.
varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-svieze-rezy-la-kajus...
som vymenila stužovač pretože som ho nemala doma a použila som tortove žele aby toho bolo viac a držalo to...a ešte som trocha pozmenila normu pretože by jej bolo veľa
Pláty som robila podľa dr.oetkra ale nie z netu ale z takých plagátikov alebo tenkých knižiek ktoré posielajú spolu s niečim poštou.
A strašidielka som dala iba tak na oživenie....
Iba tak na moju obranu z plagiatorstva.......ale už radšej nič nekomentujem lebo to len zhorším.....dovi dopo:)
Ak si pozorne prečítaš moje reakcie, iste si všimneš, že nemám nič proti tomu, ak sa niekto INŠPIRUJE cudzím receptom, doplní ho svojimi fotkami a SVOJIM textom, poznámkami, komentárom, atď. Aj v takom prípade by som ako čestný človek uviedla aspoň link na pôvodný recept.
Ak však len kopíruješ niečí text - nie si autor, ale plagiátor. To nie je nemiestna kritika, to je fakt. Tebe by sa tiež asi nepáčilo, keby niekto skopíroval nejaký tvoj recept, vymenil fotky a bez hanby ho verejne prezentoval ako svoj..
Mládež berie postupne žezlo varechy do svojich rúk a mení postupne obraz varechy k obrazu svojmu.