Jahodové semifreddo fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 2. augusta 2011

Najlepšia jahodová zmrzlinka :)

Suroviny

500 ml
3
2
150 g
1 KL
Jahodové pyré:
750 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Na jahodové pyré najemno rozmixujeme jahody s cukrom.

    Jahodové semifreddo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme vajcia, žĺtky, vanilkový extrakt a cukr. Položíme ju nad hrniec s vriacou vodou.

    Jahodové semifreddo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šľaháme 6–8 minut. Zmes sa napení a zhustne.

    Jahodové semifreddo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zložíme z hrnca a šľaháme ďalších 6–8 minút, teda kým zmes nevychladne (ja som drez napustila studenou vodou, misu som vložila doň a šľahala takto, aby vaječná zmes ochladla skôr) . Opatrne do zmesi vmiešame vyšľahanú smotanu.

    Jahodové semifreddo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vlejeme do formy vystlanej potravinárskou fóliou (forma môže byť tvarom akákoľvek, ale musí mať objem 2 litre).

    Jahodové semifreddo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrch nalejeme pripravené jahodové pyré a jemným krúžením špajdľou alebo plochým nožom vytvoríme mramorový efekt.

    Jahodové semifreddo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do mrazáku aspoň na 6 hodín.

    Jahodové semifreddo (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

domci4
ukladám, takéto som pred nedávnom videla v časopise, ale malinové a vyzeralo to dosť náročne..tu? jednoduché, ďakujem za receptík :)
evanaaa
Nemusí sa premiešavať? Podobné som robila ale som miešala počas asi 4 hodín. Ale ak netreba, tým lepšie, toto si ukladám k mraz. výrobkom do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia