Plnená roštenka v trojobale

pusta - fotkapusta, 11. marca 2015
Plnená roštenka v trojobale
Foto: pusta

Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a vypražila, skúste raz spraviť rezne týmto spôsobom,sú jednoduché a Zobraziť celý popisRezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a vypražila, skúste raz spraviť rezne týmto spôsobom,sú jednoduché a veľmi chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
7 - 8 min z každej s minút
na 90 °C

Suroviny

600 g
1 ks
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby na obaľovanie rezňov




Postup

  1. 1

    Vysokú roštenku som umyla, pokrájala na 4 rezne, tie som naklepala, po obvode narezala na niekoľkých miestach, osolila a okorenila z oboch strán, pokvapkala citrónovou šťavou, časť cibule som nastrúhala na jemno, postrúhanou cibuľou som potrela roštenky a nechala som ich marinovať aspoň 4 hodiny v chladničke, najlepšie na noc, aby mäsko skrehlo a spojili sa chute.

  2. 2

    Zvyšnú cibuľu som pokrájala na tenučké polmesiačiky, chilli papričky som rozkrojila po dĺžke a odstránila som semienka, pokrájala na jemno a zmiešala s cibuľou, touto zmesou som naplnila polovicu každej roštenky, cez náplň som prehla druhú polovicu roštenky, naplnené rezne som spojila ihlicami, aby nevypadla náplň.

  3. 3

    Pripravené rezne som obalila v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou, v strúhanke, vypražila som obalené rezne z oboch strán v hrnci prikrytom pokrievkou vo vyššej vrstve rozohriateho oleja, kým sa nesfarbili pekne do zlato - hneda a obal sa krásne nafúkol., hotové rezne som nechala odsať z prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke, podávala som so zemiakmi pečenými na masle, posypanými petržlenovou vňaťou, vhodný je ľubovoľný šalát.

Diskusia k receptu

radox1
ja neviem co to mate za sprosty zvyk prikryvat pri vyprazani maso.v hrnci sa vytvara para,pod pokrievkou sa ta para zraza do kvapiek,ktore kvapkaju na maso a rezen vlhne,maso sa neprazi ale polodusi v pare.
no a cibula a citr.stava bez pridania oleja posobi na maso ako žieravina a na miesto skrehnutia akurat tak stvrdne.
foto ok.
ewag
@radox1 to nie je hlúpy zvyk, ale trik kuchárok, ktorých stravníci majú radi zvlnený, nafúknutý obal na rezňoch. Ja to robím tak, že obalený rezeň dám do horúceho oleja 1-2´popražím, potom prikryjem a stiahnem trocha plyn. Pražím, až rezeň nezhnedne, potom odokryjem , otočím rezeň a pražím na plný plyn do zlatohneda druhú stranu rezňa.
tassiedevil
sorry @pusta1 , ale plne súhlasím s komentárom od @radox...na to, aby sa obal na rezňoch nafúkol je trochu iný trik...jednoducho, pokiaľ sa praží jedna strana, vrchnú stranu za pomoci lyžice polievame horúcim olejem a obal sa nám pekne nafúkne....vyskúšaj..
inak sa mi recept páči aj ked nie som veľkým fanúšikom vyprážania hovädziny... teľacinu áno...pamätaj, rántor szelet:)
1x radox1
pusta1
Miý@tasssiedevil , sorry, ale mám iný názor na to, a poviem prečo.
doma sme zvykli vyprážať bravčové rezne neprikryté vo veľkom širokom kastroli aspoň v 1 litri oleja, asi 3 naraz, nikdy neboli až také chutné a nádherne nafúknutý ľahučký obal, ako ma to naučila jedna výborná kuchárka, ked som bola pred mnohými rokmi jej hosťom, t. j. tak, ako som to popísala a spravila tu, rezne vôbec nie sú vlhké, sú šťavnaté a kypré, tiež som tomu neverila, ked som to videla robiť u nej po prvýkrát, ale presvedčila som sa, ked boli hotové a ked som ich jedla.
vyskúšaj, prosím týmto spôsobom, aspoň jeden rezeň a aspoň raz, presvedč sa a potom mi odpovedz po pravde, ja viem, že ty áno :-)
tak, ako si mi ty poradil ten triks tým prelievaním, to poznám a robievam, ak vyprážam na panvici bravčové rezne alebo teľacie rezne - Wiener Schnitzel konkrétne, avšak toto je plnený rezeň z hovädzej roštenky, a to si treba uvedomiť, že to hovädzie potrebuje zmäknúť, preto v hrnci a preto prikryté - skús, prosím, a sám zistíš, že treba.
rozumiem , jasne rántott szelet :-)))
a vieš, že hovädzie rezne sú vynikajúce, poznám ešte jeden spôsob , naučil ma jeden starý pekár, ktorý vlastnil pekáreň a zostala som v nemom úžase, aké boli skvelé.
som rada, že tebe sa recept páči :-)
dakujem za pochvalu.
pusta1
@radox1 , nesúhlasím s vami, lebo nemáte pravdu.
použila som overenú skúsenosť starej výbornej kuchárky a už dávno sa mi osvedčila, odvtedy vyprážam takto.
kde prosím vás vidíte navlhnutý obal rezňov na fotke???
my dvaja sme sa už o marinovaní v citronovej šťave bavili už dávnejšie, aj dnes opakujem, že k žiadnemu vysušeniu mäska neprišlo, ani k strvrdnutiu, lež presne naopak, prišlo ku skrehnutiu a boli krásne mäkkučké a šťavnaté, okrem toho ide o hovädziu roštenku, ktorá má, ako vieme, proti bravčovému mäsku tuhšiu štruktúru. :-)))
marinovala som roštenku len 4 hodiny, ale kľudne aj celú noc.
písala som vám vtedy, že som obila takto aj kuracie mäsko , a to 24 hodín bolo v marináde a bez ujmy vami spomínanej, hovorila som vám, že som mala takto marinované jahňacie stehno dokonca viac ako týždeň, žiadne vysušenie, naopak skrehnutie, zjemnenie a úžasné ochutenie, v oboch prípadoch išlo o podstatne jemnejšie druhy mäsa ako je hovädzia roštenka.

viete v čom je váš obrovský problém???
v tom, že neakceptujete skúsenosti iných a uznávate len sám seba a svoj spôsob varenia, ktorý doslova vnucujete tým druhým.
dakujem za pochvalu fotky.
tassiedevil
Milá @pusta1 , všetkému rozumiem a dakujem za vysvetlenie, rozhodne vyskúšam a že Ti dám vedieť, to si môžeš byť istá....:))
angličan by Ti povedal, Better be good"...:))) prajem pekný deň:)
1x pusta1
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ja tiež prikrývam rezne a keď ich otočím už nie, naučila ma to tak moja mama a nie su navlhnuté, obal je chrumkavý. Ja som to ešte vylepšila tým, že obalujem vo vajíčku a strúhanke rezeň dvakrát a vtedy sú rezne naozaj dobré a nafúknuté.
pusta1
@ewag , presne tak, ako píšeš :-)
dakujem za potvrdenie tvojou vlastnou skúsenosťou.
radox1
zasadny rozdiel @pusta je v tom,ze vtedy ste to marinovali tak ze ten citron bol v oleji,co bolo v poriadku.teraz ste to nechali odlezat nasucho,a vtedy sa citron a aj cibula sprava neziaduco,napr.cibula zacne oxidovat,pustat vodu do masa.....
1x radox1
pusta1
@dr , tak ako ty popisuješ, vyprážam bravčové rezne.
súhlasím, nie sú navlhnuté, obal je nafúknutý a chrumkavý.
videla som už aj 2x obaľované rezne a sú úžasne chutné, to dvakrát obaľovanioe má svoj opodstatnený význam, pod nafúknutým obalom krásne zmäknú.
dakujem za potvrdenie tvojou vlastnou skúsenosťou.
pusta1
Milý@tassiedevil , krásne si ma rozosmial DDDD
ty nemusíš byť "Better be good" :-)
prosím, zostaň len taký ako si bol doteraz :-)))
poteší ma, ak vyskúšaš, to marinovanie a potretie nastrúhanou cibuľou úžasne pridá na chuti.
teším sa na tvoju správu a dakujem vopred.
pusta1
@radox1 , nepochopil ste.
práve o o ide, aby tá cibuľa, ktorou je roštenka potretá, pustila šťavu do mäska a úžasne ho ochutila a ešte raz, za tak krátky čas marinovania bez oleja nedochádza k vysušeniu hovädzej roštenky.
prosím, len smelo vyskúšajte :-)
vrelo odporúčam.
pusta1
@radox1 , to kura vtedy nebolo v oleji a bolo v poriadku, ako má byť, jahňacie na takú dlhú dobu až 10 dní, tam olej bol, malo to však iný dôvod.
evanaaa
Ešte som rezne takto neskúšala, myslím, prikryté, možno skúsim, a porovnám....mňa zarazilo, keď si písala, že v litri oleja tri rezne - ja vyprážam na panvici tiež tri naraz, ale v litri? Asi tak 1,5 dl, aby neboli potopené.....a aký má význam nafúknutý rezeň, rsp.obal, mení chuť, alebo čo? Neodpadne potom?
1x radox1
pusta1
@evanaa , tie tri rezne boli veľké, pokrývali takmer celú plochu širokého kastrola, rezne majú plávať na oleji, na vyššej vrstve oleja, ja dávam do menšieho kastrola, len jeden menší rezeň a oleje okolo 200 - 250 ml oleja.
nuž ak to budeš robiť ako ja, bude obal nafúknuteejší, zvonka chrumkavý, pod tým mäkkučký obal a pod nafúknutým obalom mäsko bude oveľa chutnejšie a mäkšie, teda preto takto, potvrdia všetky výborné a skúsené staré kuchárky, aj v komentároch sú také varecháčky.
marcel83
"Šnicľe" neplávajú. Aj vo friťáku sú padnuté v sitku. Keď pečiem "na drobno", tak na masti. Rezne majú tendenciu "piť olej", ale kupodivu masť nie...
pusta1
@motyka , plniť rezne a akékoľvek rezne môžeš čímkoľvek podľa vlastnej kreácie a chuti, potom vypražiť :-)
som rada, že som ťa inšpirovala :-)
dakujem ti za pochvalu :-)
jozka2
Paci sa mi tento recept.Videla som ho uz niekde,tusim na naj recepty?! uz vtedy ma zaujal.5
pusta1
@jozka2 , som rada, že ťa môj recept zaujal :-)
dakujem za pochvalu a za 5*-
prešla som si celé naj recepty, tento recept tam nie je.
veľmi by som sa čudovala, keby tam bol, pretože som nikomu neposkytla svoje autorské práva.
jozka2
Pozerala som kde som to videla.Je to na top recepty a autor ,je mesarosbolya,ale na veci nic nemeni,recept je pekny.Su recepty tie iste aj na inych strankach.Neoamatala som,kde som to vidale,pred par dnami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia