
Kelovica po mojom
Roky som na Furči v Košiciach pestoval ružičkový kel, ale ani raz som ho v kuchyni nepripravil....

Korenené mäsové placky s crazy šalátom
Po dlhej dobe som išiel niečo uvariť, tak som chcel, aby to bolo niečo špeciálne....

Spaghetti Shukvacik :)
Tento recept robím už roky, je to veľmi jednoduché a výborné jedlo

Karamelové rezy
Na prve cesto z bielkov a cukru vyšlahame tuhy sneh. Primiešame orechy a cesto rozotrieme na vymasteny...

Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...

Plnené cestoviny na spôsob lasagne
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....

Lahodný orechovo-banánový dezert
Ďalšia dobrôtka z bieleho tofu. Tentokrát s banánom a samozrejme na nemliečny spôsob. ;-)

Zapečené údené bravčové koleno
Umyté koleno napevno zabalíme do alobalu. A šup do hrnca s vodou. Varíme tak 2...

Sánky deda Mráza
Tento recept mám z jednej knižočky detskej, priznám sa nerobila som to ešte, no k mikulášu každému...

Tortilla so špargľou a hráškom
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom...

Rezne v kakaovom kabáte
Tento rezen rada mám lebo je štavnaty a chrumkavý. A pripravujem ho na oslavy a Nedelne...

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....

Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

Tatranské „vulkano“
Piškótové cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom po lyžiciach primiešame múku a nakoniec do cesta...

Rendezvous v bielom závoji
Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa neroztopí. Do...

Hovädzí guláš s opekanou bezlepkovou knedľou
V zimných mesiacoch sa nám pýta niečo na zahriatie, a preto si častejšie varíme husté polievky, omáčky a rôzne druhy gulášov. My sme dnes práve siahli po klasike - starý dobrý hovädzí guláš....

Banánové lievance
Banány rozmixujeme alebo dobre rozpučíme vidličkou. Pridáme ovsené vločky, proteín a škoricu. Nakoniec vmiešame...

Čajový punč
Tento punč robievame na silvestra na zahriatie lebo Nový rok vždy vítame na našej ulici všetci susedia.

Údené Involtini
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...

Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...

Pomazánka tri-tri
Uvarené vajíčka postrúhame - robím to v magicchopperi, pridáme syrokrém a tatarsku omáčku, môže...

Rybacia kyselica
Je to polievka z rybacích zavináčov, ktorá môže slúžiť ako liek po kocovine ešte teplá, alebo na studeno v horúcich dňoch na osvieženie....
Veľkonočné vanilkové keksíky s farebnou posýpkou
Na maškrtenie, pohostenie aj ako malá sladká výslužka, tieto pestrofarebné chrumkavé keksy stoja za to....

Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...

Aničky
Recept na tento koláčik mám od švagrinnej a zvykneme ho piecť na sviatky alebo hody.

Slávky na baklažánovej pene
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...

Veľkonočné škoricovníčky
Tieto škoricovníčky nesmú chýbať u nás na sviatky. Sú veľmi jemné a veľmi pekne voňajú,...

Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...